Blog
random voetbal shirt

Wanneer koop je het voordeligst een nieuw voetbalshirt?

Het is tijd om een nieuwe t-shirt aan je collectie van voetbalshirts toe te voegen. Het kan zijn dat je al iets specifieks in gedachten hebt, en dus zelf al heel goed weet wat je wil. Maar het kan ook in dat je een nieuw shirt wil, maar nog niet helemaal weet welke. In dat geval is FC Surprise een leuke oplossing. Je bestelt een mysterybox, en weet pas als het shirt aankomt welke je nou daadwerkelijk gekocht hebt. Verder zijn er een aantal manieren om op de juiste tijd van het jaar te kopen.

De maanden januari-april

De eerste maanden van het jaar vormen altijd een uitstekende kans om voetbalshirts met hoog voordeel aan te schaffen. Dit komt doordat de lancering van nieuwe thuistenues, uitshirts of derde shirts aanstaande is. Merken en winkels zijn goed op de hoogte van deze lanceringen en willen graag van hun oude voorraad af voordat de nieuwe collecties arriveren. Tegenwoordig worden voetbalshirts steeds vroeger gelanceerd. Vaak gebeurt dit al begin april, terwijl het officiële seizoen pas in juli van start gaat. Clubs spelen dan al enkele wedstrijden in het nieuwe tenue om supporters warm te maken voor de nieuwe collectie. Over het algemeen geldt: hoe eerder het tenue wordt gelanceerd, zeker als het er fantastisch uitziet, des te meer opbrengst het genereert.

Uitschakeling WK of EK

Het is vaak een uitdaging om betaalbare voetbalshirts te vinden tijdens grote toernooien zoals het WK of EK. Meestal worden de prijzen hoog gehouden zolang de betreffende nationale teams nog meedoen in het toernooi, vanwege de hoge vraag naar de shirts op dat moment. Het is pas nadat een land is uitgeschakeld dat de tenues vaak in de uitverkoop komen. Op dat moment neemt de vraag af en proberen winkels en merken hun resterende voorraad kwijt te raken door kortingen aan te bieden. Voor fans die op zoek zijn naar een voordelig voetbalshirt, kan het dus lonen om geduldig te wachten tot na de uitschakeling van een team, wanneer de prijzen vaak dalen. Dit biedt een kans om een shirt van hun favoriete team te bemachtigen tegen een lagere prijs dan tijdens het hoogtepunt van het toernooi.

Black friday

Black Friday is inmiddels een normaal begrip, overgewaaid uit Amerika. Het is een jaarlijkse dag in Nederland en België, en valt bovendien voor Sinterklaas. Op deze dag, en vaak ook enkele dagen ervoor, bieden merken als Adidas, Nike en Puma massaal voetbalshirts aan in de uitverkoop. Verschillende voetbalwinkels stunten met kortingen tot wel 50% op voetbalshirts en trainingskleding die nog een half jaar gedragen kunnen worden. Zelfs voetbalshirts van eerdere seizoenen zijn tijdens deze periode goedkoper, met kortingen tot wel 80%.