Blog

Welke pt opleiding kan ik het beste volgen?

Een gezonde levensstijl

Gezond zijn en bezig zijn met een actieve levensstijl is voor veel mensen erg belangrijk en vormt voor hen tevens een groot onderdeel van het dagelijks leven. Daar hoort naast een gezonde voeding sporten ook zeker bij. Voor mensen die fitness als passie hebben én veel plezier halen uit het helpen van mensen, is het een idee om een opleiding tot fitnesstrainer te volgen. Op die manier kan je, fulltime of naast je werk, op een professionele manier met een gezonde levensstijl bezig zijn met een gezonde levensstijl, en mensen daar in inspireren. Ook is het een bijvoorbeeld een extra service voor mensen die nu al yoga of pilates les geven. Zo kunnen zij hun klanten op verschillende manieren bedienen.

Welke opleiding is geschikt?

Als je de knoop hebt doorgehakt en hebt besloten dat het volgen van een opleiding tot fitnesstrainer iets voor jou is, dan resteert slechts de vraag welke van de vele Fitness opleidingen dan het meest geschikt is en het beste bij jou past. De Fitnesstrainer A opleiding is een aantrekkelijke optie tussen alle verschillende fitness opleidingen. Deze opleiding leert je de basis van fitness, zoals hoe je je klanten op de juiste manier begeleidt, hoe je SMART doelstellingen kan formuleren, hoe je voeding, anatomie en fysiologie in je werk kan integreren, hoe je resultaten bij je klanten bewerkstelligt, hoe je veilig les geeft en hoe je op een juiste manier instructies geeft. De Fitnesstrainer A opleiding is zowel klassikaal (7 lessen) als in thuisstudie vorm (“on demand” in 9 modules) te volgen. Bij de klassikale variant volg je lessen over een periode van 4 a 5 maanden. Bij de thuisstudie variant bepaal je het tempo zelf, mits je de opleiding wel in 8 maanden afrondt.

Vervolgens word je in drie onderdelen getoetst door middel van een theorie examen, een verplichte stage periode en een praktijkexamen. De stage periode bestaat uit 40 uur stage als je de klassikale vorm van lesgeven volgt en bij de thuisstudie vorm loop je 70 uur stage. Het is aan jou hoe je die uren indeelt.

Na de voltooiing van de opleiding, behaal je een erkend diploma en mag je aan de slag als fitnesstrainer.

De opleiding is laagdrempelig; hij is uitdrukkelijk bedoeld voor mensen die graag de eerste stap in de fitness wereld willen zetten en die dus geen relevante vooropleiding hebben. Wat ook fijn is, is dat je in principe middels het zogeheten STAP-budget maximaal een bedrag van EUR 1.000,- aan subsidie kan ontvangen om je opleiding te bekostigen.

Na het behalen van je Fitnesstrainer A opleiding kan je ook de vervolgopleiding Fitness Trainer B volgen.