The Night Run Festival 2020

Vrijdagavond 10 April | 21.30 uur | Molenstraat, Nijmegen 

The Night Run Festival is een uniek hardloopfeest in Nijmegen. Eén om niet te missen! Op Goede Vrijdag 10 april 2020 zal er om 21:30 uur gestart worden met de 6e editie. The Night Run Festival laat Nijmegen in het donker van zijn mooiste kant zien, met allerlei verrassende acts en bijzondere passages.

Denk aan honderden waxinelichtjes, tientallen fakkels, opzwepende muziek en een indrukwekkende licht- en lasershow! Rennend in het donker, met een headlight en glow-sticks, door de Nijmeegse binnenstad is een belevenis om niet snel te vergeten. Aansluitend is er voor alle Night Runners een gezellige afterparty bij Café van Buren.

Het Parcours

De start/finish van The Night Run Festival vindt plaats in het bruisend hart van het Nijmeegse uitgaansleven. Na een inspirerende warming-up op de Molenstraat ga je voor een afwisselende ronde van 5 of 11,5 kilometer. Van de verlichte binnenstad tot de donkere Ooijpolder. Van historische hotspots tot de mooiste winkelstraten. Ervaar Nijmegen by night tijdens The Night Run Festival!

De prachtige urban running route brengt je onder andere door de drie Nijmeegse stadsparken (Kronenburgerpark, Valkhofpark en Hunnerpark), langs de Waal met uitzicht op de Waalbrug, over de Grote Markt met indrukwekkende passage Stevenskerk en door de bekende winkelstraten Lange Hezelstraat (oudste winkelstraat van Nederland), Marikenstraat en Molenstraat. Voor deelnemers aan de 11,5 kilometer is de passage door de Ooijpolder zo donker als de nacht en de ultieme ervaring van het lopen in het donker.

In de stad flitsen we onderweg langs allerlei verrassende acts en bijzondere doorkomsten. Met als hoogtepunt diverse toffe passages met licht, lasers en muziek!

Er is een tijdsklok aanwezig, maar je tijd wordt niet geregistreerd. The Night Run Festival heeft geen wedstrijdelement, de insteek is dat je Nijmegen op een unieke manier ontdekt en vooral veel plezier beleeft bij deze nachtelijke ontdekkingsreis door de stad! Af en toe een stukje wandelen is geen enkel probleem, de route is best pittig!

Parcourskaart: 5 kilometer | 11,5 kilometer

Het Programma

20:15 uur | Start/finish terrein open
21:30 uur | Start 11,5 kilometer – startgroep 1
21:50 uur | Start 5 kilometer – startgroep 2
22:00 uur | Start 5 kilometer – startgroep 3
22:15 – 01:00 uur | Afterparty met live-muziek
Onder voorbehoud van wijzigingen

Afsluitend is er voor de lopers een spetterende after-party in de Molenstraat en kun je napraten onder het genot van een drankje en live-muziek. Een heerlijk avondje uit, waarbij gezelligheid, sfeer en het genieten van de stad Nijmegen centraal staat. Een vrijdagavond om niet snel te vergeten!

Impressie

tickets

regular ticket

 • Startnummer met (team) naam
 • Parcours van 5 of 11,5km langs alle high-lights van Nijmegen
 • Warming-up met DJ
 • Bijzondere passages met o.a. muziek, vuur, licht- en lasershow
 • Kledinginname
 • Drank- en verzorgingspost
 • Consumptie (fris/wijn/bier)
 • Spetterende after-party met live-muziek
 • Vouchers t.w.v. meer dan € 125,- (oa Dagje Wellness / Run2Day / 024 Sport / City Bootcamp / The Kettlebell Club)​

17,5€

+2,5€ >28feb

024 season ticket l

 • Deelname aan 4 runs van de 024 Running Series
 • Startpakket incl medaille en consumptie voor eerstkomende editie The Night Run Festival, Eiland Run, Bruggenloop en de City Trail Nijmegen
 • Gratis overdragen startpakket bij verhindering
 • Voorrang in startvak / startgroep
 • 10% korting op event-shirts

62€

incl 22€ korting

TICKETinfO

 • De losse inschrijving is geopend vanaf najaar 2019 tot uiterlijk donderdag 9 april 2020. Er is geen na-inschrijving mogelijk.
 • Tot en met donderdag 28 februari 2020 profiteer je van de early-bird tarieven. Hierna zal het inschrijfgeld worden verhoogd met € 2,50.
 • Voor alle deelnemers die zich uiterlijk 10 dagen van te voren inschrijven is er een gepersonaliseerd startnummer met eigen naam en teamnaam.

Faq

Wisselen van afstand is geen enkel probleem. Je kan aansluiten bij de laatste startgroep van betreffende afstand. Het doorgeven van wijziging afstand is niet nodig.

Als Stichting 024 Sport hanteren wij een aantal richtlijnen en voorwaarden waarmee je akkoord gaat als je je inschrijft.
Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Jammer dat je niet kunt deelnemen! Helaas is restitutie van het inschrijfgeld of het verplaatsen van je inschrijving naar een ander evenement niet mogelijk.

Je kan het startpakket kosteloos overdragen aan een andere loper. 

Gebruik hiervoor de link ‘Wijzig inschrijving’ in de bevestigingsmail van jouw inschrijving.

Voor bedrijven is er de mogelijkheid om als team mee te doen. Een team bestaat uit minimaal 5 personen. Deelname met meerdere teams is ook mogelijk.

Er zijn speciale deelnamepakketten voor een geheel verzorgde deelname inclusief medaille, t-shirt, consumpties, vermelding website/speaker en een gepersonaliseerd startnummer met bedrukking van de bedrijfsnaam. 

Stuur een mail naar info@024sport.nl voor meer informatie of schrijf je bedrijventeam rechtstreeks in via de groepsinschrijving.

Openbaar vervoer
De Molenstraat is op 5 minuten loopafstand verwijderd van Centraal Station Nijmegen. Stap hier dus uit als je met de trein of bus komt. Plan je looproute met Google Maps.

Auto
Rij richting Nijmegen centrum en houdt Centrum Nijmegen aan. Dichtstbijzijnde parkeergelegenheden: Keizer Karel, Molenpoortdak, Wedren, Mariënburg, Kelfkensbos en Eiermarkt.
Bekijk hier voor meer informatie over de parkeergarages.

Fiets
Maak gebruik van de bewaakte fietsenstalling op de Bisschop Hamerstraat, Mariëburg en Plein 1944. Bekijk hier voor meer informatie over de fietsenstallingen.

Café van Buren verzorgt de catering en after-party tijdens The Night Run Festival.

In het startpakket ontvangt iedereen één consumptiemunt voor besteding van fris/wijn/bier bij Café van Buren of één van de buitenbars.

Naast Café van Buren kan je ook terecht bij de Malle Babbe, Grote Griet, El Sombrero, Heidi’s Skihut, Stretto en de Drie Gezusters.

Bekijk hier onze contactpagina.

EHBO-post aanwezig op start/finish terrein en mobiele hulpverleners langs de route.

Tijdens de The Night Run Festival zullen foto’s en video’s gemaakt worden. In de dagen na het evenement tref je deze op onze Facebook.

Heb je een gave foto en/of video gemaakt, deel deze via social media met alle Night Runners via #NightRun024

Naast het sfeerverhogende effect is de LED-hoofdlamp er voor de veiligheid. Wij roepen elke deelnemer dan ook gebruik te maken van een LED-hoofdlamp. Optioneel kan je deze bij je inschrijving bestellen voor € 5,- inclusief 3 AAA-batterijen.

De hoofdlamp kan worden opgehaald bij de uitgifte van het startpakket. De hoofdlamp word niet toe- of nagestuurd.

Er is een kledinginname aanwezig bij de Café van Buren, waar je gratis en bewaakt je kleding of tassen kan achterlaten. 

Bij inname ontvang je een bagagelabel. Bevestig het label op het startnummer, zodat je na de finish je spullen weer kunt ophalen. We verzoeken iedereen zijn/haar spullen voor 00:30 uur op te halen. Na 00:30 uur adviseren wij gebruik te maken van de garderobe bij Café van Buren. Niet opgehaalde kleding zal hier ook worden achtergelaten.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

De kosten voor deelname bedragen € 17,50. 

Hoe eerder je inschrijft, hoe lager de kosten zijn. Ook door deelname aan meerdere runs zijn de kosten lager.

Profiteer van extra voordeel en kies voor een 024 Season Ticket.

Bekijk hier de locatie van The Night Run Festival.

De kosten voor de medaille bedragen € 3,-.

Op vertoon van je startnummer, met icoon van medaille, ontvang je na afloop bij de finish jouw medaille.

Indien nog voorradig, is er na afloop nog de mogelijkheid om een medaille te kopen á € 4,-.

De minimale leeftijd voor deelname aan de The Night Run Festival is 12 jaar.

Tijdens het evenement kan er voor de consumpties worden betaald met onze eigen consumptiemunten. Bij de inschrijving kan je munten bestellen.

Niet ingeleverde munten blijven geldig voor andere evenementen van Stichting 024 Sport.

Voor alle deelnemers die zich uiterlijk 10 dagen van te voren inschrijven is er een gepersonaliseerd startnummer met eigen naam / teamnaam.

Je kunt gebruik maken van de faciliteiten bij Café van Buren, de Drie Gezusters, Heidi’s Skihut, El Sombrero, Grote Griet en Malle Babbe. Binnen is voldoende ruimte voor het omkleden. Er is echter geen aparte ruimte voor ingericht. 

Wij raden aan om van te voren al om te kleden en je tas en eventuele andere kleding achter te laten bij de kledinginname.

De organisatie van The Night Run Festival is in handen van Stichting 024 Sport. Lees hier meer over Stichting 024 Sport.

Je kan het startpakket kosteloos overdragen aan een andere loper. 

Gebruik hiervoor de link ‘Wijzig inschrijving’ in de bevestigingsmail van jouw inschrijving.

Wil je voor of na de wedstrijd blijven overnachten? Boek dan een kamer in Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Wanneer je een kamer boekt via valknijmegen.nl/acties/code/nmgsport024, profiteer je gedurende het gehele jaar van kortingstarieven. Wanneer je deze link gebruikt, zie je direct de beschikbaarheid en de daarbij behorende prijzen.

Er is geen parcoursverkenning voor The Night Run Festival. Tijdens het evenement willen je graag verrassen met de fraaie route, bijzondere passages en de gave ervaring van het hardlopen in het donker.

Er is geen prijsuitreiking bij The Night Run Festival. 

The Night Run Festival heeft evenals de City Trail Nijmegen geen wedstrijdelement, de insteek is dat je Nijmegen op een unieke manier ontdekt en vooral veel plezier beleeft bij deze nachtelijke ontdekkingsreis door de stad!

Het startpakket kan op de dag zelf vanaf 20:15 uur worden opgehaald bij de balie met uitgifte van startpakketten.

Startpakketten worden niet thuisgestuurd.

In de week voorafgaand aan het evenement is er voor lokale deelnemers op een aantal momenten de mogelijkheid om het startpakket op te halen bij de Run2Day Nijmegen op de Van Schevichavenstraat 1a. Zodra het startpakket voor je klaar ligt ontvang je een mail met je startnummer en de exacte tijden dat je het startpakket kan afhalen.

Oranje. Groen. Blauw. Roze. Elke startzone een andere kleur beachflags.

Om zoveel mogelijk ruimte te creëren op het parcours, graag aansluiten bij de startzone van uw verwachtte snelheid:

ORANJE: 15 á 19 kilometer per uur
GROEN: 13 á 15 kilometer per uur
BLAUW: 11 á 13 kilometer per uur
ROZE: 9 á 11 kilometer per uur

Bij elke startgroep zullen er maximaal 500 lopers tegelijkertijd starten. Hierdoor is er voldoende spreiding op het parcours.

Kom met je vriendengroep, vereniging, club of collega’s naar The Night Run Festival en vorm samen één team!

Je teamnaam staat op het startnummer, mag plaatsnemen in het voorste startvak/eerste startgroep en is er een vermelding op de website en door de speaker. Er zijn geen extra kosten verbonden voor deelname als team. De teamnaam kan alleen op het startnummer worden gedrukt indien er uiterlijk 3 weken voorafgaand aan het evenement wordt ingeschreven.

Via het inschrijfformulier kun je aangeven tot welk team je behoort. Staat je team niet in de lijst, stuur een email naar info@024sport.nl
Iedereen kan zich individueel inschrijven voor het team door in het inschrijfformulier de teamnaam te selecteren. Mocht je al staan ingeschreven en toch bij een team willen aansluiten stuur een e-mail en je kan worden toegevoegd aan het team.

Bedrijventeam
Wil je als bedrijventeam meedoen en graag een factuur ontvangen voor deelname?  Stuur een mail naar info@024sport.nl voor meer informatie of schrijf je bedrijventeam rechtstreeks in via de Groepsinschrijving.

Er is een tijdsklok aanwezig, maar je tijd wordt niet geregistreerd. The Night Run Festival heeft geen wedstrijdelement, de bedoeling is dat je Nijmegen op een unieke manier ontdekt en vooral veel plezier beleeft bij deze nachtelijke ontdekkingsreis door de stad.

Je kunt gebruik maken van de faciliteiten bij Café van Buren, de Drie Gezusters, Heidi’s Skihut, El Sombrero, Grote Griet en Malle Babbe.

De kosten bedragen € 20,-. Het t-shirt kan tot uiterlijk 10 dagen voorafgaand aan het evenement worden besteld via het inschrijfformulier.

Het t-shirt kan op de dag zelf worden opgehaald op vertoon van de voucher in het startpakket. T-shirts worden niet toe- of nagestuurd en kunnen alleen op de dag zelf worden afgehaald.

Indien voorradig is er na afloop nog de mogelijkheid om een t-shirt te kopen á € 20,-.

Naast het sfeerverhogende effect is de LED-hoofdlamp er voor de veiligheid. Wij roepen elke deelnemer dan ook gebruik te maken van een LED-hoofdlamp. Op sommige delen van het parcours is het erg donker. Met name in de Ooijpolder voor de deelnemers van de 11,5 kilometer. Ook in het Hunnerpark en Valkhofpark zijn er smalle donkere passages. Hou hier een beetje afstand ten opzichte van de andere lopers. Behoudens de Ooijpolder (voor deelnemers 11,5km), zijn de meest lastige delen zijn verlicht met tientallen fakkels en en honderden waxinelichtjes. 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dankzij de running experts van Run2Day en Ysveld Fysio sta jij goed voorbereid aan de start! Lees hieronder wat ze voor jou zouden kunnen betekenen.

Training Running Crew Nijmegen
Elke woensdagavond, 19:00 uur. Running Crew Nijmegen vanaf Run2Day Nijmegen. Gratis training voor alle enthousiaste hardlopers van Nijmegen. Een gevarieerde training om jezelf te verbeteren maar vooral ook om te socializen! Kom je ook een keer meetrainen?
Startlocatie: Run2Day Nijmegen op de Van Schevichavenstraat 1a.

Adviesgesprek bij Ysveld Fysio
Heb je tijdens of na het lopen last van een (dreigende) blessure? Gedurende de voorbereiding is er de mogelijkheid om over specifieke blessures vragen te stellen aan een sportfysiotherapeut van Ysveld Fysio. Je kan kosteloos mondeling advies krijgen tijdens een adviesgesprek van 15 minuten. Een afspraak plan je makkelijk d.m.v. het invullen van het afspraakformulier. De adviesgesprekken zijn niet bedoeld voor patiënten die al in behandeling zijn of een second opinion willen.

Ysveld Fysio is gevestigd in Nijmegen Centrum, op het Radboud Sportcentrum Nijmegen, in de Grip Boulderhal Nijmegen en in Berg & Dal. Meer informatie via ysveldfysio.nl.

Hardloopclinics
De sportfysiotherapeuten van Ysveld Fysio verzorgen geregeld hardloopclinics met aandacht voor looptechniek en blessurepreventie. Er worden tips gegeven en oefeningen gedaan om kracht, stabiliteit en belastbaarheid te verbeteren. Op deze manier kun je blessures voorkomen en prestaties verbeteren. Volg de  Facebook-pagina van Ysveld Fysio voor de eerstvolgende hardloopclinic.

Gratis loopanalyse + € 15,- korting bij Run2Day
In het startpakket tref je een kortingsbon ter waarde van € 15,- en een gratis loopanalyse bij Run2Day Nijmegen of Run2Day Arnhem. Verzilver deze bon en je kunt met goed aangemeten schoenen op pad! Ook voor de nieuwste hardloopkleding en accessoires ben je bij Run2Day op het juiste adres.

partners

024 Member

Mis niets en profiteer van onze speciale acties!