The Night Run Festival 2019

Vrijdag 19 April | 21.30 uur | Molenstraat, Nijmegen 

The Night Run Festival is een uniek hardloopfeest in Nijmegen. Eén om niet te missen! Op vrijdagavond 19 april 2019 zal er om 21:30 uur gestart worden met de 6e editie. The Night Run Festival laat Nijmegen in het donker van zijn mooiste kant zien, met allerlei verrassende acts en bijzondere passages.

Denk aan honderden waxinelichtjes, tientallen fakkels, opzwepende muziek en een indrukwekkende licht- en lasershow! Rennend in het donker, met een headlight en glow-sticks, door de Nijmeegse binnenstad is een belevenis om niet snel te vergeten. Aansluitend is er voor alle Night Runners een gezellige afterparty bij Café van Buren.

Het Parcours

De start/finish van The Night Run Festival vindt plaats in het bruisend hart van het Nijmeegse uitgaansleven. Na een inspirerende warming-up op de Molenstraat ga je voor een afwisselende ronde van 5 of 11,5 kilometer. Van de verlichte binnenstad tot de donkere Ooijpolder. Van historische hotspots tot de mooiste winkelstraten. Ervaar Nijmegen by night tijdens The Night Run Festival 2019!

De prachtige urban running route brengt je onder andere door de drie Nijmeegse stadsparken (Kronenburgerpark, Valkhofpark en Hunnerpark), langs de Waal met uitzicht op de Waalbrug, over de Grote Markt met indrukwekkende passage Stevenskerk en door de bekende winkelstraten Lange Hezelstraat (oudste winkelstraat van Nederland), Marikenstraat en Molenstraat. Voor deelnemers aan de 11,5 kilometer is de passage door de Ooijpolder zo donker als de nacht en de ultieme ervaring van het lopen in het donker.

In de stad flitsen we onderweg langs allerlei verrassende acts en bijzondere doorkomsten. Met als hoogtepunt de afsluitende passage door winkelcentrum Molenpoort en de finish promenade op de Molenstraat met licht, lasers en muziek!

11,5 kilometer

5 kilometer

Het Programma

20:00 uur | Start/finish terrein open
21:10 uur | Warming-up 11,5 kilometer
21:30 uur | Start 11,5 kilometer
21:38 uur | Warming-up 5 kilometer
21:43 uur | Start 5 kilometer
Onder voorbehoud van wijzigingen

Afsluitend is er voor de lopers een spetterende after-party in de Molenstraat en kun je napraten onder het genot van een drankje en muziek van een live-DJ. Een heerlijk avondje uit, waarbij gezelligheid, sfeer en het genieten van de stad Nijmegen centraal staat. Een vrijdagavond om niet snel te vergeten!

Impressie

Tickets

regular ticket

 • Startnummer met naam
 • Hoofdlamp / glowsticks
 • Parcours van 5 of 11,5km langs alle high-lights van Nijmegen
 • Bijzondere passages met o.a. muziek, vuur, licht- en lasershow
 • Tijdregistratie
 • Kledinginname
 • Drank- en verzorgingspost
 • Gratis trainingsschema
 • Consumptie (fris/wijn/bier)
 • Spetterende after-party

19,50€

+3€ >28feb

UPGRADES

bronze ticket + 2€

 • Regular Ticket
 • Startpakket thuisgestuurd

silver ticket +5€

 • Regular Ticket
 • Startpakket thuisgestuurd
 • Medaille

gold ticket +25€

 • Regular Ticket
 • Startpakket thuisgestuurd
 • Medaille
 • T-shirt The Night Run Festival

team ticket

 • Tickets naar keuze ('Regular', 'Bronze', 'Silver' of 'Gold')
 • Teams vanaf 5 personen
 • Teamnaam op startnummer
 • Teamklassement
 • Teamfoto
 • Teamkorting en extra consumptiemunten!

> 19,50€ P.P.

+3€ >28feb

024 season ticket

 • Deelname aan The Night Run Festival, Eiland Run, Bruggenloop en de City Trail Nijmegen
 • Tickets naar keuze ('Regular', 'Bronze', 'Silver' of 'Gold')
 • Pre-sale korting van minimaal 20 euro!

>56,84€

SAVE 28%

TICKETinfO

 • Hoe eerder je inschrijft, hoe lager de kosten zijn. Ook door deelname als team of aan meerdere runs zijn de kosten lager.
 • Tot en met donderdag 28 februari 2019 profiteer je van de early-bird tarieven. Hierna zal het inschrijfgeld worden verhoogd met € 3,-.
 • Upgrades zoals de 'Bronze', 'Silver', 'Gold' en 'Team Tickets' zijn beschikbaar tot uiterlijk donderdag 28 maart 2019.
 • Er is geen na-inschrijving mogelijk.

Faq

Wisselen van afstand is geen enkel probleem. Je komt automatisch in de juiste uitslag terecht zodra je start in de afstand van je voorkeur.

Doorgeven van wijziging afstand is niet nodig.

Als Stichting 024 Sport hanteren wij een aantal richtlijnen en voorwaarden waarmee je akkoord gaat als je je inschrijft.
Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Jammer dat je niet kunt deelnemen! Helaas is restitutie van het inschrijfgeld of het verplaatsen van tickets naar een ander evenement niet mogelijk.

Indien er uiterlijk 4 weken voorafgaand van het evenement wordt geannuleerd geven wij 50% korting op een volgende inschrijving van een evenement naar keuze. Het geannuleerde ticket komt hierbij te vervallen. Deelnemers met een ‘024 Season Ticket’ ontvangen bij annulering een extra ticket voor een evenement naar keuze (t.w.v. bedrag geannuleerde ticket). 

Er is ook de mogelijkheid om het startpakket kosteloos over te dragen aan een andere loper.

Stuur een mail naar info@024sport.nl met uw voorkeur.

Voor bedrijven is er de mogelijkheid om als team mee te doen. Een team bestaat uit minimaal 5 tot maximaal 50 personen. Deelname met meerdere teams is ook mogelijk.

Er zijn speciale deelnamepakketten voor een geheel verzorgde deelname aan The Night Run Festival inclusief medaille, t-shirt, teamfoto, deelname teamklassement, consumpties, mogelijkheid voor massage, vermelding website/speaker en een gepersonaliseerd startnummer met bedrukking van de bedrijfsnaam.

Selecteer op de tickets-pagina ‘Team Ticket’ voor deze speciale deelnamepakketten. Vermelde prijzen inclusief 6% BTW. Een ‘Team Ticket‘ kan tot uiterlijk 4 weken voorafgaand aan het evenement worden besteld.

Openbaar vervoer
De Molenstraat is op 5 minuten loopafstand verwijderd van Centraal Station Nijmegen. Stap hier dus uit als je met de trein of bus komt. Plan je looproute met Google Maps.

Auto
Rij richting Nijmegen centrum en houdt Centrum Nijmegen aan. Dichtstbijzijnde parkeergelegenheden: Keizer Karel, Molenpoortdak, Wedren, Mariënburg, Kelfkensbos en Eiermarkt
Bekijk hier voor meer informatie over de parkeergarages.

Fiets
Maak gebruik van de bewaakte fietsenstalling op de Bisschop Hamerstraat, Mariëburg en Plein 1944. Bekijk hier voor meer informatie over de fietsenstallingen.

Café van Buren verzorgt de catering en after-party tijdens The Night Run Festival.

Bij de finish ontvang je tegen inlevering van de tijdregistratiechip één consumptiemunt voor besteding van fris/wijn/bier bij Café van Buren of één van de buitenbars.

Naast Café van Buren kan je ook terecht bij de Malle Babbe, Grote Griet, El Sombrero, Heidi’s Skihut, Stretto en de Drie Gezusters.

Op beide afstanden is tijdregistratie aanwezig met IPICO-chips. Je ontvangt de chip tegelijk met je het startpakket. Zorg dat je de chip op uw schoen bevestigd voor juiste uitslagverwerking en registratie van uw persoonlijke finishfoto en finishvideo. Na afloop lever je de chip weer in. Er staan vrijwilligers bij de finish om hierbij assistentie te verlenen. Bij inlevering van de chip ontvang je een consumptiemunt ter waarde van € 2,20.

Hoe bevestig ik de chip?
Bij het startpakket ontvang je de chip, welke je met de bijgeleverde tie-wrap gemakkelijk aan de schoen kan bevestigen. Bekijk het instructiefilmpje hoe je de chips eenvoudig kan bevestigen aan de schoen.

Inleveren van de chip?
Direct na de finish worden de chips verzameld door vrijwilligers. Met een kniptang kunnen ze de tie-wrap doorknippen en je chip in ontvangst nemen. Bij inlevering van de chip ontvang je een consumptiemunt ter waarde van € 2,20.

Chip niet ingeleverd?
Stuur deze naar Run2Day Nijmegen, Van Schevichavenstraat 1a, 6511 LM te Nijmegen of lever deze persoonlijk in bij Run2Day Nijmegen.

Wij maken gebruik van herbruikbare tijdregistratiechips. Deze kunnen bij een ander evenement weer worden ingezet. Het niet inleveren van de chip brengt voor ons als organisatie onnodige kosten met zich mee. De kosten voor nietretour genomen chips bedragen € 7,50.

Bekijk hier onze contactpagina.

EHBO-post aanwezig op start/finish terrein en mobiele hulpverleners langs de route.

Na het afronden van je bestelling ontvang je per mail de door jouw bestelde e-ticket(s). Via ‘Mijn Account’ kan je de bestelde e-tickets ook altijd inzien.

Op vertoon van het e-ticket kunnen deelnemers met een ‘Regular Ticket‘ het startpakket ophalen.

De e-tickets kunnen kosteloos worden overgedragen aan andere lopers.

Tijdens de The Night Run Festival zullen foto’s en video’s gemaakt worden. In de dagen na het evenement tref je deze op onze Facebook.

Heb je een gave foto en/of video gemaakt, deel deze via social media met alle Night Runners via #NightRun024

Naast het sfeerverhogende effect is de LED-hoofdlamp/glow-in-the-dark-sticks er voor de veiligheid. 

De hoofdlamp/glowsticks kunnen op de avond zelf worden opgehaald bij inlevering van de voucher uit het startpakket. De hoofdlamp/glowsticks worden niet toe- of nagestuurd.

Indien je van eerdere edities reeds een hoofdlamp in je bezit hebt ontvang je van ons extra glow-in-the-dark sticks.

Veiligheid
Op sommige delen van het parcours is het erg donker. Met name in de Ooijpolder voor de deelnemers van de 11,5 kilometer. Ook in het Hunnerpark en Valkhofpark zijn er smalle donkere passages. Hou hier een beetje afstand ten opzichte van de andere lopers. Behoudens de Ooijpolder (voor deelnemers 11,5km), zijn de meest lastige delen zijn verlicht met tientallen fakkels en en honderden waxinelichtjes. 

Er is een kledinginname aanwezig in de tenten van Run2Day Nijmegen, waar je gratis en bewaakt je kleding of tassen kan achterlaten. 

Bij inname ontvang je een bagagelabel. Bevestig het label op het startnummer, zodat je na de finish je spullen weer kunt ophalen. We verzoeken iedereen zijn/haar spullen voor 01:00 uur op te halen. Na 01:00 uur adviseren wij gebruik te maken van de garderobe bij Café van Buren. Niet opgehaalde kleding zal hier ook worden achtergelaten.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

Hoe eerder je inschrijft, hoe lager de kosten zijn. Ook door deelname als team of aan meerdere runs zijn de kosten lager.
Bekijk de tickets-pagina voor de actuele tarieven.

Schrijf je in voor meerdere runs en profiteer van extra kortingen!
– Schrijf je in voor 2 runs – 5% korting
– Schrijf je in voor 3 runs – 10% korting
– Schrijf je in voor 4 runs – 15% korting

Met een ‘024 Season Ticket‘ in de pre-sale kan de totale korting oplopen tot maar liefst 28% in vergelijking met ‘Regular Tickets‘ in de laatste fase.

De kortingen worden automatisch verrekend. Je komt alleen in aanmerking voor de kortingen als er in één keer voor meerdere runs tegelijkertijd wordt ingeschreven.

Bekijk hier de locatie van The Night Run Festival.


Wil jij ook deze gave medaille?
Kies voor een ‘Silver’ of ‘Gold Ticket‘ op de tickets-pagina. Een ‘Silver’ of ‘Gold Ticket‘ inclusief medaille kan tot uiterlijk 4 weken voorafgaand aan het evenement worden besteld.

Deelnemers met een ‘Silver’ of ‘Gold Ticket’ ontvangen de medaille na afloop bij de finish.

Deelnemers met een ‘Regular’ of ‘Bronze Ticket’ kunnen, indien nog voorradig, na afloop een medaille kopen á € 4,50.

De minimale leeftijd voor deelname aan de The Night Run Festival is 12 jaar.

Tijdens het evenement kan er voor de consumpties worden betaald met onze eigen consumptiemunten. Via de tickets-pagina kan je bij de inschrijving munten bestellen tot uiterlijk 10 dagen voor het evenement.

Niet ingeleverde munten blijven geldig voor andere evenementen van Stichting 024 Sport.

Voor alle deelnemers die zich uiterlijk 4 weken van te voren inschrijven is er een gepersonaliseerd startnummer met eigen naam.

Voor deelnemers met een ‘Team Ticket‘ staat de bedrijfsnaam of teamnaam op het startnummer gedrukt.

Je kunt gebruik maken van de faciliteiten bij Café van Buren, de Drie Gezusters, Heidi’s Skihut, El Sombrero, Grote Griet en Malle Babbe. Binnen is voldoende ruimte voor het omkleden. Er is echter geen aparte ruimte voor ingericht. 

Wij raden aan om van te voren al om te kleden en je tas en eventuele andere kleding achter te laten bij de kledinginname.

De organisatie van The Night Run Festival is in handen van Stichting 024 Sport. Lees hier meer over Stichting 024 Sport.

Je kan het startpakket kosteloos overdragen aan een andere loper. Stuur hiervoor een mail naar info@024sport.nl.

Wil je voor of na de wedstrijd blijven overnachten? Boek dan een kamer in Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Wanneer je een kamer boekt via valknijmegen.nl/acties/code/nmgsport024, profiteer je gedurende het gehele jaar van kortingstarieven. Wanneer je deze link gebruikt, zie je direct de beschikbaarheid en de daarbij behorende prijzen.

Er is geen parcoursverkenning voor The Night Run Festival. Tijdens het evenement willen je graag verrassen met de fraaie route, bijzondere passages en de gave ervaring van het hardlopen in het donker.

Er is geen prijsuitreiking bij The Night Run Festival. Na afloop zal de uitslag worden gepubliceerd op hardloopuitslagen.nl

Wil jij je startpakket thuisgestuurd?
Kies voor een ‘Bronze‘, ‘Silver‘ of ‘Gold Ticket‘ op de tickets-pagina. Deze tickets kunnen tot uiterlijk 4 weken voorafgaand aan het evenement worden besteld.

Deelnemers met een ‘Regular Ticket’ kunnen, op vertoon van het e-ticket, het startpakket op de dag zelf ophalen bij de balie met uitgifte van startpakketten. 

Deelnemers met een ‘Regular Ticket’ uit de omgeving Nijmegen kunnen, op vertoon van het e-ticket, in de week voorafgaand aan het evenement het startpakket ophalen bij de Run2Day Nijmegen op de Van Schevichavenstraat 1a.

Oranje. Groen. Blauw. Roze. Elke startzone een andere kleur beachflags.

Om zoveel mogelijk ruimte te creëren op het parcours, graag aansluiten bij de startzone van uw verwachtte snelheid:

ORANJE: 15 á 19 kilometer per uur
GROEN: 13 á 15 kilometer per uur
BLAUW: 11 á 13 kilometer per uur
ROZE: 9 á 11 kilometer per uur

Kom met je vriendengroep, vereniging, club of collega’s naar de The Night Run Festival en vorm samen één team!

Een team bestaat uit minimaal 5 tot maximaal 50 personen. Deelname met meerdere teams is ook mogelijk.

Er zijn speciale deelnamepakketten voor een geheel verzorgde deelname aan The Night Run Festival inclusief medaille, teamfoto, consumpties en een gepersonaliseerd startnummer met bedrukking van de teamnaam.

Selecteer op de tickets-pagina ‘Team Ticket‘ voor deze speciale deelnamepakketten. Vermelde prijzen inclusief 6% BTW. Een ‘Team Ticket‘ kan tot uiterlijk 4 weken voorafgaand aan het evenement worden besteld.

Op beide afstanden geschiedt tijdsregistratie met IPICO-chips. Deze chip heb je ontvangen met je startpakket. Zorg dat je de chip niet vergeet!

Bevestig deze chip aan je schoen (dus niet aan je broek/shirt, dan wordt je tijd niet geregistreerd), zodat je na kunt genieten van jouw gelopen tijd en persoonlijke finishfoto en -video. Je treft je persoonlijke uitslagenpagina met foto, video en certificaat op hardloopuitslagen.nl
De uitslag zal ook worden gepubliceerd op uitslagen.nl.

Opmerkingen ten aanzien van de uitslag kan je richten naar info@hardloopuitslagen.nl.

Je kunt gebruik maken van de faciliteiten bij Café van Buren, de Drie Gezusters, Heidi’s Skihut, El Sombrero, Grote Griet en Malle Babbe.


Wil jij ook een t-shirt van The Night Run Festival?
Kies voor een ‘Gold Ticket‘ op de tickets-pagina. Een ‘Gold Ticket‘ inclusief t-shirt kan tot uiterlijk 4 weken voorafgaand aan het evenement worden besteld.

Deelnemers met een ‘Gold Ticket’ kunnen het t-shirt op de dag zelf ophalen op vertoon van het e-ticket. T-shirts worden niet toe- of nagestuurd en kunnen alleen op de dag zelf worden afgehaald.

Deelnemers met een ‘Regular’, ‘Bronze‘ of ‘Silver Ticket’ kunnen, indien nog voorradig, na afloop het t-shirt kopen á € 20,-.

Bekijk de uitslagen op hardloopuitslagen.nl met uw persoonlijke finishfoto, finishvideo en certificaat.

Je ontbreekt in de uitslag?
Jammer! Wellicht was de chip niet juist bevestigd. De tijdregistratie chip behoor je te bevestigen op de schoen. Het wijzigen van de uitslag is geen probleem op basis van de gemaakte videoregistratie. Stuur even een mailtje naar info@hardloopuitslagen.nl met een indicatie van je finish-tijd en je kan worden opgenomen in de uitslag.

Je staat bij de verkeerde afstand?
Geef de juiste afstand door aan info@hardloopuitslagen.nl.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dankzij de running experts van Run2Day en Ysveld Fysio sta jij goed voorbereid aan de start! Lees hieronder wat ze voor jou zouden kunnen betekenen.

Training Running Crew Nijmegen
Elke woensdagavond, 19:00 uur. Running Crew Nijmegen vanaf Run2Day Nijmegen. Gratis training voor alle enthousiaste hardlopers van Nijmegen. Een gevarieerde training om jezelf te verbeteren maar vooral ook om te socializen! Kom je ook een keer meetrainen?
Startlocatie: Run2Day Nijmegen op de Van Schevichavenstraat 1a.

Compleet trainingsschema 
Wil jij fit aan de start staan? Zonder problemen de finish bereiken? Om je optimaal te kunnen voorbereiden heeft Ysveld Fysio voor zowel recreatieve als prestatiegerichte sporters een compleet trainingsschema opgesteld. Gedurende zes weken werk je aan je fysieke belastbaarheid en conditie om jouw doel te behalen. Met de nieuwsbrieven van Stichting 024 Sport in aanloop naar het evenement ontvang je het trainingsschema.

Adviesgesprek bij Ysveld Fysio
Heb je tijdens of na het lopen last van een (dreigende) blessure? Gedurende de voorbereiding op The Night Run Festival is er de mogelijkheid om over specifieke blessures vragen te stellen aan een sportfysiotherapeut van Ysveld Fysio. Je kan kosteloos mondeling advies krijgen tijdens een adviesgesprek van 15 minuten. Een afspraak plan je makkelijk d.m.v. het invullen van het afspraakformulier. De adviesgesprekken zijn niet bedoeld voor patiënten die al in behandeling zijn of een second opinion willen.

Ysveld Fysio is gevestigd in Nijmegen Centrum, op het Radboud Sportcentrum Nijmegen, in de Grip Boulderhal Nijmegen en in Berg & Dal. Meer informatie via ysveldfysio.nl.

Hardloopclinics
De sportfysiotherapeuten van Ysveld Fysio verzorgen geregeld hardloopclinics met aandacht voor looptechniek en blessurepreventie. Er worden tips gegeven en oefeningen gedaan om kracht, stabiliteit en belastbaarheid te verbeteren. Op deze manier kun je blessures voorkomen en prestaties verbeteren. Volg de  Facebook-pagina van Ysveld Fysio voor de eerstvolgende hardloopclinic.

Gratis loopanalyse + € 15,- korting bij Run2Day
In het startpakket tref je een kortingsbon ter waarde van € 15,- en een gratis loopanalyse bij Run2Day NijmegenRun2Day Arnhem of Run2Day Apeldoorn. Verzilver deze bon en je kunt met goed aangemeten schoenen op pad! Ook voor de nieuwste hardloopkleding en accessoires ben je bij Run2Day op het juiste adres.

partners

024 Member

Mis niets en profiteer van onze speciale acties!