Eiland Run 2020

Vrijdagavond 26 Juni | 19:00 uur | Lentse Warande, Nijmegen-Lent

Leave the city, escape to the island! Kom naar het stadseiland voor de Eiland Run! Op vrijdagavond 26 juni 2020 zal er om 19:00 uur worden gestart vanaf de Lentse Warande met de korte afstand van 5 kilometer en een beetje. Aansluitend gaan om 20:00 uur de lopers voor de 10 kilometer van start. De Eiland Run vindt plaats in hartje stad, op het nieuwe langgerekte rivierpark Veur-Lent. Een oase van rust en prachtig terrein om lekker te lopen.

Heerlijk rennen door de natuur, langs het water en genieten van de prachtige vergezichten. Na afloop een koel drankje op de zwoele zomeravond. Schrijf je in, waan jezelf aan zee en zet als eerste je voetstappen op het eiland!

Het Parcours

De start/finish van de Eiland Run vindt plaats op de Lentse Warande, met het fantastische uitzicht op de skyline van Nijmegen. Na een inspirerende warming-up ga je voor een afwisselende ronde van 5 of 10 kilometer over de Lentloper, de Zaligebrug, door Oud-Lent en andere fraaie plekken op het stadseiland Veur-Lent.

Voor de 5 kilometer is het parcours aangepast met de verplaatsing van de start naar de Lentse Warande. Hierdoor is de afstand nu 5,4 kilometer oftewel 5 kilometer en een beetje. Deelnemers van de 5 kilometer kunnen nu nog meer genieten van de prachtige entourage op het start/finish-terrein. Voor deelnemers van de 10 kilometer is de afsluitende lus aangepast, waardoor iedereen nu kan finishen langs de ‘tribune’ onder aanmoediging van alle aanwezige supporters. 

Onderweg zijn er voor alle Eiland Runners drankposten met water en sportdrank. Voor de deelnemers aan de 5 kilometer zijn er 2 drankposten onderweg. Voor de deelnemers aan de 10 kilometer is op maar liefst 5 punten de mogelijkheid om de energievoorraad bij te vullen. Met de inzet van vele vrijwilligers en verkeersregelaars is het parcours verkeersvrij. Na het trotseren van de prachtige route wacht er voor alle deelnemers goed gevulde tafels met appels, bananen, sinaasappels, winegums, drop, ontbijtkoek en meer lekkers!  

Parcourskaart: 5,4 kilometer | 10 kilometer
Drankposten met water/sportdrank:
> 5km: start – 1.3km – 2.9km – 5.4km/finish 
> 10km: start – 1km – 3.6km – 4.8km – 6.2km – 8.9km – 10km/finish

Onder voorbehoud van wijzigingen

Het Programma

18:00 uur | Start/finish terrein open
18:50 uur | Warming-up 5 kilometer 
19:00 uur | Start 5 kilometer 
19:35 uur | Prijsuitreiking 5 kilometer 
19:50 uur | Warming-up 10 kilometer
20:00 uur | Start 10 kilometer
21:15 uur | Prijsuitreiking 10 kilometer
22:00 uur | Einde programma

Voor aanvang van elke startgroep is er een inspirerende warming-up. Aansluitend aan de run kun je onder het genot van een drankje napraten over jouw ervaringen als Eiland Runner. 

impressie

Tickets

regular ticket

 • Startnummer met (team) naam
 • Prachtig parcours van 5 of 10km over het stadseiland
 • Inspirerende warming-up
 • Tijdregistratie
 • Kledinginname
 • Drank- en verzorgingspost
 • Consumptie (fris/wijn/bier)
 • Vouchers t.w.v. meer dan € 125,- (oa Dagje Wellness / Run2Day / 024 Sport / City Bootcamp / The Kettlebell Club)​

13,5€

+2,5€ >31mei

024 season ticket L

 • Deelname aan 4 runs van de 024 Running Series
 • Startpakket incl medaille en consumptie voor eerstkomende editie The Night Run Festival, Eiland Run, Bruggenloop en de City Trail Nijmegen
 • Gratis overdragen startpakket bij verhindering
 • Voorrang in startvak / startgroep
 • 10% korting op event-shirts

62€

incl 22€ korting

TICKETinfO

 • De losse inschrijving is geopend vanaf najaar 2019 tot uiterlijk donderdag 25 juni 2020. Er is beperkt aantal startnummers beschikbaar voor na-inschrijving op de dag zelf.
 • Tot en met vrijdag 31 mei 2020 profiteer je van de early-bird tarieven. Hierna zal het inschrijfgeld worden verhoogd met €2,50.
 • Voor alle deelnemers die zich uiterlijk 10 dagen van te voren inschrijven is er een gepersonaliseerd startnummer met eigen naam en teamnaam.

Faq

Wisselen van afstand is geen enkel probleem. Je komt automatisch in de juiste uitslag terecht zodra je start in de afstand van je voorkeur. Doorgeven van wijziging afstand is niet nodig.

Als Stichting 024 Sport hanteren wij een aantal richtlijnen en voorwaarden waarmee je akkoord gaat als je je inschrijft.
Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Jammer dat je niet kunt deelnemen! Helaas is restitutie van het inschrijfgeld of het verplaatsen van je inschrijving naar een ander evenement niet mogelijk.

Je kan het startpakket kosteloos overdragen aan een andere loper. 

Gebruik hiervoor de link ‘Wijzig inschrijving’ in de bevestigingsmail van jouw inschrijving.

Voor bedrijven is er de mogelijkheid om als team mee te doen. Een team bestaat uit minimaal 5 personen. Deelname met meerdere teams is ook mogelijk.

Er zijn speciale deelnamepakketten voor een geheel verzorgde deelname inclusief medaille, t-shirt, deelname teamklassement, consumpties, vermelding website/speaker en een gepersonaliseerd startnummer met bedrukking van de bedrijfsnaam. 

Stuur een mail naar info@024sport.nl voor meer informatie of schrijf je bedrijventeam rechtstreeks in via de groepsinschrijving.

Openbaar vervoer
De Lentse Warande is op 15 minuten loopafstand verwijderd van Station Nijmegen-Lent. Stap hier dus uit als je met de trein of bus komt. Plan je looproute met Google Maps. Station Nijmegen-Centrum is op 2,2 kilometer (26 minuten via de spoorbrug).

Fiets
De Lentse Warande is goed per fiets bereikbaar vanuit Lent. Vanuit Nijmegen is de locatie het beste bereikbaar via de Waalbrug, Parmasingel. Het is ook mogelijk om vanaf de verschillende bruggen over de Waal per trap naar de Lentse Warande in Lent te gaan, waarbij de fiets wordt meegevoerd aan de hand. Op de Lentse Warande, zijde spoorbrug of Waalbrug is er ruimte om je fiets te stallen. Gelieve geen fietsen te starten onder de kade en/of op het start/finish-terrein.

Auto
De bereikbaarheid van de Lentse Warande per auto of gemotoriseerd verkeer is beperkt. Tijdens het evenement zijn er onvoldoende parkeerplaatsen of parkeerterrein in de omgeving beschikbaar. Op het eiland Veur-Lent is een parkeerverbodszone ingesteld. Gelieve niet te parkeren in de woonwijken.
Een ruime parkeergelegenheid is er bij Park+Ride Ressen (300 parkeerplaatsen), en vanaf daar per bus te reizen (P+R Ressen, Keizer Augustusplein 3, 6515 AT Nijmegen). Deze busdienst heeft een hoge frequentie. De uitstaphalte is Lent, Veur-Lent.

Er is een bar aanwezig met bier / fris / wijn.

Op beide afstanden is tijdregistratie aanwezig met IPICO-chips. Je ontvangt de chip tegelijk met je het startpakket. Zorg dat je de chip op uw schoen bevestigd voor juiste uitslagverwerking en registratie van uw persoonlijke finishfoto en finishvideo. Na afloop lever je de chip weer in. Er staan vrijwilligers bij de finish om hierbij assistentie te verlenen. Bij inlevering van de chip ontvang je een consumptiemunt ter waarde van € 2,50.

Hoe bevestig ik de chip?
Bij het startpakket ontvang je de chip, welke je met de bijgeleverde tie-wrap gemakkelijk aan de schoen kan bevestigen. Bekijk het instructiefilmpje hoe je de chips eenvoudig kan bevestigen aan de schoen.

Inleveren van de chip?
Direct na de finish worden de chips verzameld door vrijwilligers. Met een kniptang kunnen ze de tie-wrap doorknippen en je chip in ontvangst nemen. Bij inlevering van de chip ontvang je een consumptiemunt ter waarde van € 2,20.

Chip niet ingeleverd?
Stuur deze naar Run2Day Nijmegen, Van Schevichavenstraat 1a, 6511 LM te Nijmegen of lever deze persoonlijk in bij Run2Day Nijmegen.

Wij maken gebruik van herbruikbare tijdregistratiechips. Deze kunnen bij een ander evenement weer worden ingezet. Het niet inleveren van de chip brengt voor ons als organisatie onnodige kosten met zich mee. De kosten voor nietretour genomen chips bedragen € 7,50.

Bekijk hier onze contactpagina.

EHBO-post aanwezig op start/finish terrein en mobiele hulpverleners langs de route.

Tijdens de Eiland Run zullen foto’s en video’s gemaakt worden. In de dagen na het evenement tref je deze op onze de Facebook.

Heb je een gave foto en/of video gemaakt, deel deze via social media met alle Eiland Runners via #EilandRun

Er is een kledinginname aanwezig in de tenten van Run2Day Nijmegen, waar je gratis en bewaakt je kleding of tassen kan achterlaten. 

Bij inname ontvang je een bagagelabel. Bevestig het label op het startnummer, zodat je na de finish je spullen weer kunt ophalen. We verzoeken iedereen zijn/haar spullen voor 22:00 uur op te halen. De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

De kosten voor deelname bedragen € 13,50. 

Hoe eerder je inschrijft, hoe lager de kosten zijn. Ook door deelname aan meerdere runs zijn de kosten lager.

Profiteer van extra voordeel en kies voor een 024 Season Ticket.

Bekijk hier de locatie van de Eiland Run.

De kosten voor de medaille bedragen € 3,-.

Op vertoon van je startnummer, met icoon van medaille, ontvang je na afloop bij de finish jouw medaille.

Indien nog voorradig, is er na afloop nog de mogelijkheid om een medaille te kopen á € 4,-.

De minimale leeftijd voor deelname aan de Eiland Run is 12 jaar.

Tijdens het evenement kan er voor de consumpties worden betaald met onze eigen consumptiemunten. Bij de inschrijving kan je munten bestellen.

Niet ingeleverde munten blijven geldig voor andere evenementen van Stichting 024 Sport.

Voor alle deelnemers die zich uiterlijk 10 dagen van te voren inschrijven is er een gepersonaliseerd startnummer met eigen naam / teamnaam.

Er is geen gelegenheid om je om te kleden. Wij raden aan om van te voren al om te kleden en je tas en eventuele andere kleding achter te laten bij de kledinginname.

De organisatie van de Eiland Run is in handen van Stichting 024 Sport. Lees hier meer over Stichting 024 Sport.

Je kan het startpakket kosteloos overdragen aan een andere loper. 

Gebruik hiervoor de link ‘Wijzig inschrijving’ in de bevestigingsmail van jouw inschrijving.

Wil je voor of na de wedstrijd blijven overnachten? Boek dan een kamer in Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Wanneer je een kamer boekt via valknijmegen.nl/acties/code/nmgsport024, profiteer je gedurende het gehele jaar van kortingstarieven. Wanneer je deze link gebruikt, zie je direct de beschikbaarheid en de daarbij behorende prijzen.

Twee weken voorafgaand aan de Eiland Run verzorgd Running Crew Nijmegen in samenwerking met Run2Day Nijmegen een parcoursverkenning. 

Voor de eerste drie mannen en drie vrouwen zijn er prijzen ter beschikking. De prijsuitreiking zal aansluitend aan de finish van de laatste deelnemer plaatsvinden bij de start/finish. Prijzen kunnen alleen in ontvangst worden genomen tijdens de prijsuitreiking.

Het startpakket kan op de dag zelf vanaf 18:00 uur worden opgehaald bij de balie met uitgifte van startpakketten.

Startpakketten worden niet thuisgestuurd.

In de week voorafgaand aan het evenement is er voor lokale deelnemers op een aantal momenten de mogelijkheid om het startpakket op te halen bij de Run2Day Nijmegen op de Van Schevichavenstraat 1a. Zodra het startpakket voor je klaar ligt ontvang je een mail met je startnummer en de exacte tijden dat je het startpakket kan afhalen.

Oranje. Groen. Blauw. Roze. Elke startzone een andere kleur beachflags.

Om zoveel mogelijk ruimte te creëren op het parcours, graag aansluiten bij de startzone van uw verwachtte snelheid:

ORANJE: 15 á 19 kilometer per uur
GROEN: 13 á 15 kilometer per uur
BLAUW: 11 á 13 kilometer per uur
ROZE: 9 á 11 kilometer per uur

Kom met je vriendengroep, vereniging, club of collega’s naar Eiland Run en vorm samen één team!

Er wordt over alle afstanden een teamklassement opgemaakt met de drie beste tijden per team. Daarnaast staat je teamnaam op het startnummer, mag je vooraan plaatsnemen in het startvak en is er een vermelding op de website en door de speaker. Er zijn geen extra kosten verbonden voor deelname als team. De teamnaam kan alleen op het startnummer worden gedrukt indien er uiterlijk 3 weken voorafgaand aan het evenement wordt ingeschreven.

Via het inschrijfformulier kun je aangeven tot welk team je behoort. Staat je team niet in de lijst, stuur een email naar info@024sport.nl
Iedereen kan zich individueel inschrijven voor het team door in het inschrijfformulier de teamnaam te selecteren. Mocht je al staan ingeschreven en toch bij een team willen aansluiten stuur een e-mail en je kan worden toegevoegd aan het team.

Bedrijventeam
Wil je als bedrijventeam meedoen en graag een factuur ontvangen voor deelname?  Stuur een mail naar info@024sport.nl voor meer informatie of schrijf je bedrijventeam rechtstreeks in via de Groepsinschrijving.

Op alle afstanden geschiedt tijdsregistratie met IPICO-chips. Deze chip heb je ontvangen met je startpakket. Zorg dat je de chip niet vergeet!

Bevestig deze chip aan je schoen (dus niet aan je broek/shirt, dan wordt je tijd niet geregistreerd), zodat je na kunt genieten van jouw gelopen tijd en persoonlijke finishfoto en -video. Je treft je persoonlijke uitslagenpagina met foto, video en certificaat op hardloopuitslagen.nl.
De uitslag zal ook worden gepubliceerd op uitslagen.nl.

Opmerkingen ten aanzien van de uitslag kan je richten naar info@hardloopuitslagen.nl.

Er zijn toiletten aanwezig op het start/finish-terrein.

De kosten bedragen € 20,-. Het t-shirt kan tot uiterlijk 10 dagen voorafgaand aan het evenement worden besteld via het inschrijfformulier.

Het t-shirt kan op de dag zelf worden opgehaald op vertoon van de voucher in het startpakket. T-shirts worden niet toe- of nagestuurd en kunnen alleen op de dag zelf worden afgehaald.

Indien voorradig is er na afloop nog de mogelijkheid om een t-shirt te kopen á € 20,-.

Bekijk de uitslagen op hardloopuitslagen.nl met uw persoonlijke finishfoto, finishvideo en certificaat.

Je ontbreekt in de uitslag?
Jammer! Wellicht was de chip niet juist bevestigd. De tijdregistratie chip behoor je te bevestigen op de schoen. Het wijzigen van de uitslag is geen probleem op basis van de gemaakte videoregistratie. Stuur even een mailtje naar info@hardloopuitslagen.nl met een indicatie van je finish-tijd en je kan worden opgenomen in de uitslag.

Je staat bij de verkeerde afstand?
Geef de juiste afstand door aan info@hardloopuitslagen.nl.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dankzij de running experts van Run2Day en Ysveld Fysio sta jij goed voorbereid aan de start! Lees hieronder wat ze voor jou zouden kunnen betekenen.

Training Running Crew Nijmegen
Elke woensdagavond, 19:00 uur. Running Crew Nijmegen vanaf Run2Day Nijmegen. Gratis training voor alle enthousiaste hardlopers van Nijmegen. Een gevarieerde training om jezelf te verbeteren maar vooral ook om te socializen! Kom je ook een keer meetrainen?
Startlocatie: Run2Day Nijmegen op de Van Schevichavenstraat 1a.

Adviesgesprek bij Ysveld Fysio
Heb je tijdens of na het lopen last van een (dreigende) blessure? Gedurende de voorbereiding is er de mogelijkheid om over specifieke blessures vragen te stellen aan een sportfysiotherapeut van Ysveld Fysio. Je kan kosteloos mondeling advies krijgen tijdens een adviesgesprek van 15 minuten. Een afspraak plan je makkelijk d.m.v. het invullen van het afspraakformulier. De adviesgesprekken zijn niet bedoeld voor patiënten die al in behandeling zijn of een second opinion willen.

Ysveld Fysio is gevestigd in Nijmegen Centrum, op het Radboud Sportcentrum Nijmegen, in de Grip Boulderhal Nijmegen en in Berg & Dal. Meer informatie via ysveldfysio.nl.

Hardloopclinics
De sportfysiotherapeuten van Ysveld Fysio verzorgen geregeld hardloopclinics met aandacht voor looptechniek en blessurepreventie. Er worden tips gegeven en oefeningen gedaan om kracht, stabiliteit en belastbaarheid te verbeteren. Op deze manier kun je blessures voorkomen en prestaties verbeteren. Volg de  Facebook-pagina van Ysveld Fysio voor de eerstvolgende hardloopclinic.

Gratis loopanalyse + € 15,- korting bij Run2Day
In het startpakket tref je een kortingsbon ter waarde van € 15,- en een gratis loopanalyse bij Run2Day Nijmegen of Run2Day Arnhem. Verzilver deze bon en je kunt met goed aangemeten schoenen op pad! Ook voor de nieuwste hardloopkleding en accessoires ben je bij Run2Day op het juiste adres.

partners

024 Member

Mis niets en profiteer van onze speciale acties!