organisatie

De Kaaisjouwer Run is een initiatief van het Cultuurfonds Rijk van Nijmegen, City Bootcamp, Stichting 024 Sport en Agency X. De opbrengst van deze run gaat naar de totstandkoming van het beeld ‘De Kaaisjouwer’.

DE kaaisjouwer run 2020

Datum nnb | 11:00 uur | Lindenberghaven, Nijmegen

De Kaaisjouwer Run is een speciaal evenement ter ere van de kaaisjouwers. Kaaisjouwers, de arbeiders van weleer die de schepen in de haven aan het lossen en laden waren. Zij torsten zware goederen de stad in. Hard werken voor weinig geld. Deze armoedige ‘zakkendragers’ hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de welvaart van onze mooie stad. Zij verdienen een stukje erkenning met een prachtig beeld op de Waalkade. Daar gaan wij voor zorgen! En wij hebben jouw hulp nodig!

Stap één keer in voetstappen van de kaaisjouwers en doe mee aan De Kaaisjouwer Run! Samen zamelen we geld in voor dat beeld.

Nie nuilen, maar sjouwen!

Het Parcours

De start/finish van De Kaaisjouwer Run vindt plaats in de Lindenberghaven, beter bekend als de Kaaij. Na een inspirerende warming-up ga je voor een uitdagende ronde vanaf de Waalkade naar de Grote Markt en weer terug. Een ronde van 2,5 kilometer, die je één, twee, drie of vier keer kunt afleggen. Je hebt dus de keuze uit 2,5 – 5 – 7,5 – 10 kilometer. Geheel in stijl van de Kaaisjouwers is dat met een jute zak van vijf of tien kilogram, die je gaat lossen op de Grote Markt. Deze zal je dus niet de gehele route meedragen.  

Onderdeel van het parcours zijn o.a. de Voerweg, de Onze Lieve Vrouwe-trappen en natuurlijk de Veerpoort trappen. Onderweg is er voor alle kaaisjouwers een drankpost, waar je meerdere keren passeert. Met de inzet van vele vrijwilligers en verkeersregelaars is het parcours verkeersvrij. Na het trotseren van deze uitdaging wacht er voor alle deelnemers goed gevulde tafels met appels, bananen, sinaasappels, winegums, drop, ontbijtkoek en meer lekkers! 

Voor de snelste deelnemer (m/v) op de 10 kilometer is er een zeer fraaie bokaal, een replica van het te realiseren beeld. Daarnaast ga je een jaar lang door het leven als Dé Kaaisjouwer van Nijmegen. 

2,5 kilometer (1, 2, 3 of 4 rondes)

Het Programma

11:00 uur | Afhalen startpakket (De Lindenberg)
11:50 uur | Warming-up (Lindenberghaven) 
12:00 uur | Start 10 | 7,5 | 5 | 2,5 kilometer (Lindenberghaven)
13:00 uur | Prijsuitreiking Dé Kaaisjouwer van Nijmegen (De Lindenberg)
Onder voorbehoud van wijzigingen

Voor aanvang is er een inspirerende warming-up onder leiding van City Bootcamp. Aansluitend aan de run kun je onder het genot van een drankje bij De Lindenberg napraten over jouw ervaringen als kaaisjouwer.

impressie

tickets

regular ticket

 • Startnummer met naam
 • Bijdrage aan totstandkoming beeld De Kaaisjouwer
 • Uitdagend parcours over echte Kaaisjouwer route
 • Tijdregistratie
 • Kledinginname
 • Drank- en verzorgingspost
 • Consumptie (fris/wijn/bier)
 • Deelname aan parcoursverkenning
 • Vouchers voor oa Dagje Wellness

20€

EXTRA´S

medaille +3€

shirt +15€

024 season ticket XL

 • Deelname aan alle runs van de 024 Running Series 2019
 • Startpakket incl medaille en consumptie voor De Kaaisjouwer Run, The Night Run Festival, Eiland Run, Bruggenloop en de City Trail Nijmegen
 • Gratis overdragen startpakket bij verhindering
 • Voorrang in startvak / startgroep
 • 10% korting op event-shirts

82€

incl 15€ korting

TICKETinfo

 • De inschrijving is gesloten.

deelnemende teams

– City Bootcamp – Agency X – Stichting 024 Sport – Cultuurfonds Rijk van Nijmegen – FortaRock – VWG Nijmegen – Van Landschot  – Albert Heijn van Schevichavenstraat – Van der Valk Nijmegen – fit20
Wil jij je team ook vermeld? Schrijf je in met een teamnaam!

sponsorteams

Faq

Wisselen van afstand is geen enkel probleem. Je komt automatisch in de juiste uitslag terecht van het aantal rondes dat je volbrengt. Doorgeven van wijziging afstand is niet nodig.

Als Stichting 024 Sport hanteren wij een aantal richtlijnen en voorwaarden waarmee je akkoord gaat als je je inschrijft.
Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Jammer dat je niet kunt deelnemen! Helaas is restitutie van het inschrijfgeld of het verplaatsen van je inschrijving naar een ander evenement niet mogelijk.

Je kan het startpakket kosteloos overdragen aan een andere loper. 

Gebruik hiervoor de link ‘Wijzig inschrijving’ in de bevestigingsmail van jouw inschrijving.

Voor bedrijven is er de mogelijkheid om als team mee te doen. Een team bestaat uit minimaal 5 personen. Deelname met meerdere teams is ook mogelijk.

Er zijn speciale deelnamepakketten voor een geheel verzorgde deelname inclusief medaille, t-shirt, deelname teamklassement, consumpties, vermelding website/speaker en een gepersonaliseerd startnummer met bedrukking van de bedrijfsnaam. 

Stuur een mail naar info@024sport.nl voor meer informatie of schrijf je bedrijventeam rechtstreeks in via de groepsinschrijving.

Openbaar vervoer
De Lindenberg is op 15 minuten loopafstand verwijderd van Centraal Station Nijmegen. Stap hier dus uit als je met de trein of bus komt. Plan je looproute met Google Maps.

Fiets
Bij de Lindenberg zijn diverse fietsenstallingen. Ook bij de Waalkade is er ruimte om je fiets te stallen. Maak hier gebruik van!

Auto
Rij richting Nijmegen centrum en houd Waalkade aan. Dichtstbijzijnde parkeergarages: Kelfkensbos, Eiermarkt en Mariënburg.
Bekijk hier voor meer informatie over de parkeergarages.

De Lindenberg voorziet na afloop van de run elke deelnemer met een consumptie (bier/wijn/fris) tegen inlevering van een consumptiemunt. Je ontvangt de consumptiemunt direct na de finish bij inlevering van de tijdregistratiechip.

Op alle afstanden is tijdregistratie aanwezig met IPICO-chips. Je ontvangt de chip tegelijk met je het startpakket. Zorg dat je de chip op uw schoen bevestigd voor juiste uitslagverwerking en registratie van uw persoonlijke finishfoto en finishvideo. Na afloop lever je de chip weer in. Er staan vrijwilligers bij de finish om hierbij assistentie te verlenen.

Hoe bevestig ik de chip?
Bij het startpakket ontvang je de chip, welke je met de bijgeleverde tie-wrap gemakkelijk aan de schoen kan bevestigen. Aangezien de chips na afloop weer moeten worden ingeleverd heeft dit niet de voorkeur. Bekijk het instructiefilmpje hoe je de chips eenvoudig kan bevestigen aan de schoen.

Inleveren van de chip?
Direct na de finish worden de chips verzameld door vrijwilligers. Met een kniptang kunnen ze de tie-wrap doorknippen en je chip in ontvangst nemen. Tegen inlevering van de chip ontvang je een consumptiemunt voor besteding bij De Lindenberg.

Chip niet ingeleverd?
Stuur deze naar Run2Day Nijmegen, Van Schevichavenstraat 1a, 6511 LM te Nijmegen of lever deze persoonlijk in bij Run2Day Nijmegen.

Wij maken gebruik van herbruikbare tijdregistratiechips. Deze kunnen bij een ander evenement weer worden ingezet. Het niet inleveren van de chip brengt voor ons als organisatie onnodige kosten met zich mee. De kosten voor nietretour genomen chips bedragen € 7,50.

Bekijk hier onze contactpagina.

EHBO-post aanwezig op start/finish terrein en mobiele hulpverleners langs de route.

Tijdens De Kaaisjouwer Run zullen foto’s en video’s gemaakt worden. In de dagen na het evenement tref je deze op onze Facebook.

Heb je een gave foto en/of video gemaakt, deel deze via social media met alle Kaaisjouwers via #Kaaisjouwer024

De organisatie stelt voor alle deelnemers een jute zak van 5 of 10 kilogram ter beschikking.  Voor vrouwen adviseren wij het gebruik van de jute zak met een gewicht van 5 kilogram. Voor de mannen is het adviesgewicht 10 kilogram.

De jute zak zal vanaf de Waalkade naar de Grote Markt moeten worden gebracht. De rest van de route vervolg je zonder jute zak. Over een afstand van circa 800 meter per ronde moet je dus de jute zak meenemen om deze op de Grote Markt te lossen.

Er is een kledinginname aanwezig in de garderobe van de Lindenberg, waar je gratis en bewaakt je kleding of tassen kan achterlaten. 

Bij inname ontvang je een bagagelabel. Bevestig het label op het startnummer, zodat je na de finish je spullen weer kunt ophalen. We verzoeken iedereen zijn/haar spullen voor 14:00 uur op te halen. De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

De kosten voor deelname bedragen € 20,-.

Profiteer van extra voordeel en kies voor een 024 Season Ticket.

De opbrengst van De Kaaisjouwer Run komt ten goede aan de totstandkoming van het beeld De Kaaisjouwer.

Bekijk hier de locatie van De Kaaisjouwer Run.

Ontwerp van medaille volgt.

De kosten voor de medaille bedragen € 3,-.

Een startbewijs inclusief medaille kan tot uiterlijk 3 weken voorafgaand aan het evenement worden besteld. Op vertoon van je startnummer, met icoon van medaille, ontvang je na afloop bij de finish jouw medaille.

Indien nog voorradig, is er na afloop nog de mogelijkheid om een medaille te kopen á € 4,-.

De minimale leeftijd voor deelname aan De Kaaisjouwer Run is 10 jaar.

Tijdens het evenement kan er bij de Lindenberg voor de consumpties worden betaald met onze eigen consumptiemunten. Bij de inschrijving kan je munten bestellen.

Niet ingeleverde munten blijven geldig voor andere evenementen van Stichting 024 Sport.

Voor alle deelnemers die zich uiterlijk 3 weken van te voren inschrijven is er een gepersonaliseerd startnummer met eigen naam / teamnaam.

Er is geen gelegenheid om je om te kleden. Wij raden aan om van te voren al om te kleden en je tas en eventuele andere kleding achter te laten bij de kledinginname.

De organisatie van De Kaaisjouwer Run is in handen van Cultuurfonds Rijk van Nijmegen, City Bootcamp, Stichting 024 Sport en Agency X.

Je kan het startpakket kosteloos overdragen aan een andere loper. 

Gebruik hiervoor de link ‘Wijzig inschrijving’ in de bevestigingsmail van jouw inschrijving.

Wil je voor of na de wedstrijd blijven overnachten? Boek dan een kamer in Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Wanneer je actiecode NMG024SPORT op valknijmegen.nl gebruikt, profiteer je van de korting die Stichting 024 Sport met het hotel heeft afgesproken. Ga naar de website, klik op “Boek kamer” en vervolgens op “gebruik actiecode”. Wanneer je de actiecode hebt ingevuld, zie je direct de beschikbaarheid en de daarbij behorende prijzen.

In aanloop naar De Kaaisjouwer Run verzorgd City Bootcamp een parcoursverkenning. Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte!

Voor de snelste deelnemer (m/v) op de 10 kilometer is er een zeer fraaie bokaal, een replica van het te realiseren beeld. Daarnaast ga je een jaarlang door het leven als Dé Kaaisjouwer van Nijmegen. 

Mannen komen alleen in aanmerking voor de prijzen bij gebruik van een jute zak van 10 kilogram. Voor vrouwen is dat bij de jute zak van 5 kilogram.

De prijsuitreiking zal om 13:00 uur plaatsvinden bij de Lindenberg. Prijzen kunnen alleen in ontvangst worden genomen tijdens de prijsuitreiking.

Het startpakket kan op de dag zelf vanaf 11:00 uur worden opgehaald bij de balie met uitgifte van startpakketten. Deze tref je in de Lindenberg op de Ridderstraat 23.

Startpakketten worden niet thuisgestuurd.

Oranje. Groen. Blauw. Roze. Elke startzone een andere kleur beachflags.

Om zoveel mogelijk ruimte te creëren op het parcours, graag aansluiten bij de startzone van uw verwachtte snelheid:

ORANJE: 15 á 19 kilometer per uur
GROEN: 13 á 15 kilometer per uur
BLAUW: 11 á 13 kilometer per uur
ROZE: 9 á 11 kilometer per uur

Kom met je vriendengroep, vereniging, club of collega’s naar De Kaaisjouwer Run en vorm samen één team!

Er wordt over alle afstanden een teamklassement opgemaakt met de drie beste tijden per team. Daarnaast staat je teamnaam op het startnummer, mag je vooraan plaatsnemen in het startvak en is er een vermelding op de website en door de speaker. Er zijn geen extra kosten verbonden voor deelname als team. De teamnaam kan alleen op het startnummer worden gedrukt indien er uiterlijk 3 weken voorafgaand aan het evenement wordt ingeschreven.

Via het inschrijfformulier kun je aangeven tot welk team je behoort. Staat je team niet in de lijst, stuur een email naar info@024sport.nl
Iedereen kan zich individueel inschrijven voor het team door in het inschrijfformulier de teamnaam te selecteren. Mocht je al staan ingeschreven en toch bij een team willen aansluiten stuur een e-mail en je kan worden toegevoegd aan het team.

Bedrijventeam
Wil je als bedrijventeam meedoen en graag een factuur ontvangen voor deelname?  Stuur een mail naar info@024sport.nl voor meer informatie of schrijf je bedrijventeam rechtstreeks in via de groepsinschrijving.

Op alle afstanden geschiedt tijdsregistratie met IPICO-chips. Deze chip heb je ontvangen met je startpakket. Zorg dat je de chip niet vergeet!

Bevestig deze chip aan je schoen (dus niet aan je broek/shirt, dan wordt je tijd niet geregistreerd), zodat je na kunt genieten van jouw gelopen tijd en persoonlijke finishfoto en -video. Je treft je persoonlijke uitslagenpagina met foto, video en certificaat op hardloopuitslagen.nl.
De uitslag zal ook worden gepubliceerd op uitslagen.nl.

Opmerkingen ten aanzien van de uitslag kan je richten naar info@hardloopuitslagen.nl.

Er zijn toiletten aanwezig bij de Lindenberg.


De kosten voor het Kaaisjouwer t-shirt bedragen € 15,-. Het t-shirt kan tot uiterlijk 1 week voorafgaand aan het evenement worden besteld via het inschrijfformulier.

Het t-shirt kan op de dag zelf worden opgehaald op vertoon van de voucher in het startpakket. T-shirts worden niet toe- of nagestuurd en kunnen alleen op de dag zelf worden afgehaald.

Indien voorradig is er na afloop nog de mogelijkheid om een t-shirt te kopen á € 15,-.

Bekijk de uitslagen op hardloopuitslagen.nl met uw persoonlijke finishfoto, finishvideo en certificaat.

Je ontbreekt in de uitslag?
Jammer! Wellicht was de chip niet juist bevestigd. De tijdregistratie chip behoor je te bevestigen op de schoen. Het wijzigen van de uitslag is geen probleem op basis van de gemaakte videoregistratie. Stuur even een mailtje naar info@hardloopuitslagen.nl met een indicatie van je finish-tijd en je kan worden opgenomen in de uitslag.

Je staat bij de verkeerde afstand?
Geef de juiste afstand door aan info@hardloopuitslagen.nl.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dankzij de running experts van Run2Day en Ysveld Fysio sta jij goed voorbereid aan de start! Lees hieronder wat ze voor jou zouden kunnen betekenen.

Training Running Crew Nijmegen
Elke woensdagavond, 19:00 uur. Running Crew Nijmegen vanaf Run2Day Nijmegen. Gratis training voor alle enthousiaste hardlopers van Nijmegen. Een gevarieerde training om jezelf te verbeteren maar vooral ook om te socializen! Kom je ook een keer meetrainen?
Startlocatie: Run2Day Nijmegen op de Van Schevichavenstraat 1a.

Adviesgesprek bij Ysveld Fysio
Heb je tijdens of na het lopen last van een (dreigende) blessure? Gedurende de voorbereiding is er de mogelijkheid om over specifieke blessures vragen te stellen aan een sportfysiotherapeut van Ysveld Fysio. Je kan kosteloos mondeling advies krijgen tijdens een adviesgesprek van 15 minuten. Een afspraak plan je makkelijk d.m.v. het invullen van het afspraakformulier. De adviesgesprekken zijn niet bedoeld voor patiënten die al in behandeling zijn of een second opinion willen.

Ysveld Fysio is gevestigd in Nijmegen Centrum, op het Radboud Sportcentrum Nijmegen, in de Grip Boulderhal Nijmegen en in Berg & Dal. Meer informatie via ysveldfysio.nl.

Hardloopclinics
De sportfysiotherapeuten van Ysveld Fysio verzorgen geregeld hardloopclinics met aandacht voor looptechniek en blessurepreventie. Er worden tips gegeven en oefeningen gedaan om kracht, stabiliteit en belastbaarheid te verbeteren. Op deze manier kun je blessures voorkomen en prestaties verbeteren. Volg de  Facebook-pagina van Ysveld Fysio voor de eerstvolgende hardloopclinic.

Gratis loopanalyse + € 15,- korting bij Run2Day
In het startpakket tref je een kortingsbon ter waarde van € 15,- en een gratis loopanalyse bij Run2Day Nijmegen of Run2Day Arnhem. Verzilver deze bon en je kunt met goed aangemeten schoenen op pad! Ook voor de nieuwste hardloopkleding en accessoires ben je bij Run2Day op het juiste adres.