City trail Nijmegen 2019

Zondagochtend 3 November | 10:00 uur Honigcomplex, Nijmegen

Ontdek de pracht van de stad met deze unieke Urban Running Experience! Rennend door hartje Nijmegen, met passages door markante gebouwen, mooie parken en allerlei verborgen schatten van de stad. Zondagochtend 3 november klinkt rond 10:00 uur het startschot op het Honigcomplex. Een prachtige uitvalsbasis voor dit avontuurlijke urban running event. Ontdek de oudste stad van Nederland met City Trail Nijmegen! 

Het Parcours

De avontuurlijke stadsroute van de City Trail begint bij het Honigcomplex. Lopend door de voormalige soepfabriek begin je aan het uitdagende parcours met diverse bijzondere passages. Van het Valkhofpark tot het Kronenburgerpark en van de Waalhaven tot de oude stadsmuur. Tijdens het hardlopen zul je op plekken komen, waar je nog nooit eerder bent geweest! Een tipje van de sluier: een afwisselend parcours, met pittige klimmetjes, trappetjes op en trappetjes af. Zowel binnen als buiten! Laat je verrassen en ga de uitdaging van de City Trail Nijmegen aan.

Bij de 1e editie waren er fraaie passages van onder andere het Honigcomplex, De Waagh, De Lindenberg, LUX NijmegenCafé van Buren, parkeergarage Keizer Karel en het Dutch Bicycle Centre! Op de afbeelding hiernaast tref je een impressie van de route uit 2018. Bij de 2e editie op zondag 3 november 2019 zullen we weer op zoek gaan naar allerlei leuke nieuwe plekjes, waardoor de route weer totaal anders zal zijn.

Je kan kiezen tussen een afstand van circa 6 en 10 kilometer. Bij de kortere route passeer je niet alle locaties. Er is een tijdsklok aanwezig, maar je tijd wordt niet geregistreerd. De City Trail heeft evenals The Night Run Festival geen wedstrijdelement, de insteek is dat je Nijmegen op een unieke manier ontdekt en vooral veel plezier beleeft bij deze ontdekkingsreis door de stad! Af en toe een stukje wandelen is geen enkel probleem, de route is best pittig!

parcours (editie #1 - nov 2018)

het programma

09:00 uur |  Start/finish terrein open 
10:00 uur |  Start 10 kilometer – startgroep 1
10:10 uur |  Start 10 kilometer – startgroep 2
10:20 uur |  Start 6 kilometer – startgroep 3
10:30 uur |  Start 6 kilometer – startgroep 4
Onder voorbehoud van wijzigingen

Bij de finish staat er voor de lopers een kom warme soep klaar en kun je heerlijk napraten onder het genot van muziek, eten en drinken! Net als bij The Night Run Festival staat gezelligheid, sfeer en het genieten van de stad Nijmegen centraal!

impressie

tickets

regular ticket

 • Startnummer met naam
 • Uitdagend parcours van ca 10km
 • Bijzondere passages door allerlei markante (indoor)locaties
 • Heerlijke kom soep na afloop
 • Kledinginname
 • Drank- en verzorgingspost
 • Vouchers voor oa Dagje Wellness

17,5€

+2,5€ >30SEP

EXTRA´S

medaille +3€

shirt +20€

024 season ticket L

 • Deelname aan 4 runs van de 024 Running Series
 • Startpakket incl medaille en consumptie voor eerstkomende editie The Night Run Festival, Eiland Run, Bruggenloop en de City Trail Nijmegen
 • Gratis overdragen startpakket bij verhindering
 • Voorrang in startvak / startgroep
 • 10% korting op event-shirts

62€

incl 22€ korting

TICKETinfO

 • Inschrijven kan tot uiterlijk zaterdag 2 november 2019. Er is geen na-inschrijving mogelijk.
 • Tot en met zondag 30 september 2019 profiteer je van de early-bird tarieven. Hierna zal het inschrijfgeld worden verhoogd met €2,50.
 • Voor alle deelnemers die zich uiterlijk 10 dagen van te voren inschrijven is er een gepersonaliseerd startnummer met eigen naam en teamnaam.

Faq

Wisselen van afstand is geen enkel probleem. Je kan aansluiten bij de laatste startgroep van betreffende afstand. Het doorgeven van wijziging afstand is niet nodig.

Als Stichting 024 Sport hanteren wij een aantal richtlijnen en voorwaarden waarmee je akkoord gaat als je je inschrijft.
Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Jammer dat je niet kunt deelnemen! Helaas is restitutie van het inschrijfgeld of het verplaatsen van je inschrijving naar een ander evenement niet mogelijk.

Je kan het startpakket kosteloos overdragen aan een andere loper. 

Gebruik hiervoor de link ‘Wijzig inschrijving’ in de bevestigingsmail van jouw inschrijving.

Voor bedrijven is er de mogelijkheid om als team mee te doen. Een team bestaat uit minimaal 5 personen. Deelname met meerdere teams is ook mogelijk.

Er zijn speciale deelnamepakketten voor een geheel verzorgde deelname inclusief medaille, t-shirt, consumpties, vermelding website/speaker en een gepersonaliseerd startnummer met bedrukking van de bedrijfsnaam. 

Stuur een mail naar info@024sport.nl voor meer informatie of schrijf je bedrijventeam rechtstreeks in via de groepsinschrijving.

Openbaar vervoer
Het Honigcomplex is op 15 minuten loopafstand verwijderd van Centraal Station Nijmegen. Stap hier dus uit als je met de trein of bus komt. Plan je looproute met Google Maps.

Auto
– Invoeren in navigatiesysteem: ‘Waalbandijk 20, Nijmegen’
– Laatste stuk gele verkeersborden ‘Honigcomplex’ volgen
– Gratis parkeren algemene parkeerplaats ‘Honigcomplex

Fiets
Gelegen aan de snelfietsroute Nijmegen – Beuningen. Maak gebruik van de aanwezige fietsenstalling.

Bij de finish wacht voor elke deelnemer een heerlijke kom soep! 

Verdere cateringmogelijkheden worden op een later moment bekend gemaakt.

Bekijk hier onze contactpagina.

EHBO-post aanwezig op start/finish terrein en mobiele hulpverleners langs de route.

Tijdens de City Trail Nijmegen zullen foto’s en video’s gemaakt worden. In de dagen na het evenement tref je deze op onze Facebook.

Heb je een gave foto en/of video gemaakt, deel deze via social media met alle City Trailers via #CityTrail024

Er is een kledinginname aanwezig in de tenten van Run2Day Nijmegen, waar je gratis en bewaakt je kleding of tassen kan achterlaten. 

Bij inname ontvang je een bagagelabel. Bevestig het label op het startnummer, zodat je na de finish je spullen weer kunt ophalen. We verzoeken iedereen zijn/haar spullen voor 13:30 uur op te halen. De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

De kosten voor deelname bedragen € 17,50. 

Hoe eerder je inschrijft, hoe lager de kosten zijn. Ook door deelname aan meerdere runs zijn de kosten lager.

Profiteer van extra voordeel en kies voor een 024 Season Ticket.

Bekijk hier de locatie van de City Trail Nijmegen.

De kosten voor de medaille bedragen € 3,-.

Op vertoon van je startnummer, met icoon van medaille, ontvang je na afloop bij de finish jouw medaille.

Indien nog voorradig, is er na afloop nog de mogelijkheid om een medaille te kopen á € 4,-.

De minimale leeftijd voor deelname aan de City Trail Nijmegen is 12 jaar.

Tijdens het evenement kan er voor de consumpties worden betaald met onze eigen consumptiemunten. Bij de inschrijving kan je munten bestellen.

Niet ingeleverde munten blijven geldig voor andere evenementen van Stichting 024 Sport.

Voor alle deelnemers die zich uiterlijk 10 dagen van te voren inschrijven is er een gepersonaliseerd startnummer met eigen naam / teamnaam.

Er is geen gelegenheid om je om te kleden. Wij raden aan om van te voren al om te kleden en je tas en eventuele andere kleding achter te laten bij de kledinginname.

De organisatie van de City Trail Nijmegen is in handen van Stichting 024 Sport. Lees hier meer over Stichting 024 Sport. 

Je kan het startpakket kosteloos overdragen aan een andere loper. 

Gebruik hiervoor de link ‘Wijzig inschrijving’ in de bevestigingsmail van jouw inschrijving.

Wil je voor of na de wedstrijd blijven overnachten? Boek dan een kamer in Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Wanneer je een kamer boekt via valknijmegen.nl/acties/code/nmgsport024, profiteer je gedurende het gehele jaar van kortingstarieven. Wanneer je deze link gebruikt, zie je direct de beschikbaarheid en de daarbij behorende prijzen.

Er is geen parcoursverkenning voor de City Trail Nijmegen. Het parcours wordt vooraf niet exact bekend gemaakt en blijft voor iedereen een verrassing. 

Er is geen prijsuitreiking bij de City Trail Nijmegen. 

De City Trail heeft geen wedstrijdelement, de insteek is dat je Nijmegen op een unieke manier ontdekt en vooral veel plezier beleeft bij deze ontdekkingsreis door de stad!

Op basis van het startnummer wordt iedereen ingedeeld in een startgroep. Om het kwartier zal er in kleinere groep worden gestart, zodat er meer ruimte is op het parcours en er minder snel oponthoud in in de smalle straten en passages door de gebouwen.

Start je liever in een latere startgroep? Het is geen probleem om in latere startgroep aan te sluiten bij je hardloopmaatje.

Het startpakket kan op de dag zelf vanaf 09:00 uur worden opgehaald bij de balie met uitgifte van startpakketten.

Startpakketten worden niet thuisgestuurd.

In de week voorafgaand aan het evenement is er voor lokale deelnemers op een aantal momenten de mogelijkheid om het startpakket op te halen bij de Run2Day Nijmegen op de Van Schevichavenstraat 1a. Zodra het startpakket voor je klaar ligt ontvang je een mail met je startnummer en de exacte tijden dat je het startpakket kan afhalen.

Bij elke startgroep zullen er elke 20 seconden slechts een klein groepje lopers tegelijkertijd starten. Hierdoor is er voldoende spreiding op het parcours.

Kom met je vriendengroep, vereniging, club of collega’s naar de City Trail Nijmegen en vorm samen één team!

Je teamnaam staat op het startnummer, mag plaatsnemen in het voorste startvak/eerste startgroep en is er een vermelding op de website en door de speaker. Er zijn geen extra kosten verbonden voor deelname als team. De teamnaam kan alleen op het startnummer worden gedrukt indien er uiterlijk 3 weken voorafgaand aan het evenement wordt ingeschreven.

Via het inschrijfformulier kun je aangeven tot welk team je behoort. Staat je team niet in de lijst, stuur een email naar info@024sport.nl
Iedereen kan zich individueel inschrijven voor het team door in het inschrijfformulier de teamnaam te selecteren. Mocht je al staan ingeschreven en toch bij een team willen aansluiten stuur een e-mail en je kan worden toegevoegd aan het team.

Bedrijventeam
Wil je als bedrijventeam meedoen en graag een factuur ontvangen voor deelname?  Stuur een mail naar info@024sport.nl voor meer informatie of schrijf je bedrijventeam rechtstreeks in via de Groepsinschrijving.

Er is een tijdsklok aanwezig, maar je tijd wordt niet geregistreerd. De City Trail heeft geen wedstrijdelement, de bedoeling is dat je Nijmegen op een unieke manier ontdekt en vooral veel plezier beleeft bij deze ontdekkingsreis door de stad.

Er zijn toiletten aanwezig op het start/finish-terrein.

De kosten bedragen € 20,-. Het t-shirt kan tot uiterlijk 10 dagen voorafgaand aan het evenement worden besteld via het inschrijfformulier.

Het t-shirt kan op de dag zelf worden opgehaald op vertoon van de voucher in het startpakket. T-shirts worden niet toe- of nagestuurd en kunnen alleen op de dag zelf worden afgehaald.

Indien voorradig is er na afloop nog de mogelijkheid om een t-shirt te kopen á € 20,-.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dankzij de running experts van Run2Day en Ysveld Fysio sta jij goed voorbereid aan de start! Lees hieronder wat ze voor jou zouden kunnen betekenen.

Training Running Crew Nijmegen
Elke woensdagavond, 19:00 uur. Running Crew Nijmegen vanaf Run2Day Nijmegen. Gratis training voor alle enthousiaste hardlopers van Nijmegen. Een gevarieerde training om jezelf te verbeteren maar vooral ook om te socializen! Kom je ook een keer meetrainen?
Startlocatie: Run2Day Nijmegen op de Van Schevichavenstraat 1a.

Adviesgesprek bij Ysveld Fysio
Heb je tijdens of na het lopen last van een (dreigende) blessure? Gedurende de voorbereiding is er de mogelijkheid om over specifieke blessures vragen te stellen aan een sportfysiotherapeut van Ysveld Fysio. Je kan kosteloos mondeling advies krijgen tijdens een adviesgesprek van 15 minuten. Een afspraak plan je makkelijk d.m.v. het invullen van het afspraakformulier. De adviesgesprekken zijn niet bedoeld voor patiënten die al in behandeling zijn of een second opinion willen.

Ysveld Fysio is gevestigd in Nijmegen Centrum, op het Radboud Sportcentrum Nijmegen, in de Grip Boulderhal Nijmegen en in Berg & Dal. Meer informatie via ysveldfysio.nl.

Hardloopclinics
De sportfysiotherapeuten van Ysveld Fysio verzorgen geregeld hardloopclinics met aandacht voor looptechniek en blessurepreventie. Er worden tips gegeven en oefeningen gedaan om kracht, stabiliteit en belastbaarheid te verbeteren. Op deze manier kun je blessures voorkomen en prestaties verbeteren. Volg de  Facebook-pagina van Ysveld Fysio voor de eerstvolgende hardloopclinic.

Gratis loopanalyse + € 15,- korting bij Run2Day
In het startpakket tref je een kortingsbon ter waarde van € 15,- en een gratis loopanalyse bij Run2Day Nijmegen of Run2Day Arnhem. Verzilver deze bon en je kunt met goed aangemeten schoenen op pad! Ook voor de nieuwste hardloopkleding en accessoires ben je bij Run2Day op het juiste adres.