bruggenloop Nijmegen 2018

Woensdagavond 19 September | 19:00 uur | Waalkade, Nijmegen

Het meest gelopen rondje in Nijmegen! Een rondje over de bruggen, met prachtige vergezichten over de Waal en de stad Nijmegen. Een ronde om van te genieten! Op woensdagavond 19 september zal er om 19:00 uur vanaf de Waalkade worden gestart met de 10 kilometer. Aansluitend gaan om 19:15 uur de lopers van start voor de traditionele 6,9 kilometer met de passage over drie bruggen.

Voor de deelnemers aan de 10 kilometer zijn totaal vijf bruggen in het parcours opgenomen, waarbij ook de passage mogelijk is over het stadseiland Veur-Lent. Met het fantastische uitzicht over stad en rivier is het een bijzondere ervaring om hier te lopen. Afsluitend is er nog de mooie passage over de Waalbrug en door het historische Valkhofpark.

Het Parcours

De start is evenals voorgaande jaren vanaf de Waalkade. Ook de finish vindt plaats op dit karakteristieke stukje Nijmegen. Met de herinrichting van de Waalkade zal het start/finish-terrein enigszins worden aangepast. Ongewijzigd blijft het parcours en worden de fraaie Nijmeegse bruggen getrotseerd, waarmee je het gehele parcours een fantastisch uitzicht hebt!

Voor de deelnemers aan de 10 kilometer zijn er vijf bruggen in het parcours opgenomen, waaronder de Zaligebrug en de Lentloper. Hiermee is er bijzondere passage mogelijk over de Spiegelwaal naar het rivierpark Veur-Lent. Voor de deelnemers aan de 6,9 kilometer zijn zoals elk jaar de Snelbinder (wiebelende brug!) en de imposante Waalbrug het hoogtepunt. In de laatste kilometer wacht er nog een bruggetje voor de passage door het Valkhofpark en de snelle afdaling naar de Waalkade.

Onderweg is er voor alle Bruggenlopers een drankpost. Met de inzet van vele vrijwilligers en verkeersregelaars is het parcours verkeersvrij. Na het trotseren van de prachtige route wacht er aan de finish voor alle deelnemers goed gevulde tafels met appels, bananen, sinaasappels, winegums, drop, ontbijtkoek en meer lekkers!

10 kilometer

6,9 kilometer

Het Programma

17:30 uur | Start/finish terrein open
18:50 uur | Warming-up 10 kilometer
19:00 uur | Start 10 kilometer
19:08 uur | Warming-up 6,9 kilometer
19:15 uur | Start 6,9 kilometer
21:15 uur | Prijsuitreiking
Onder voorbehoud van wijzigingen

Na afloop duiken we de terrassen van de Waalkade op om na te praten en te genieten van deze mooie sportieve avond. Met het magnifieke uitzicht op de Waalbrug is het tot laat heerlijk borrelen.


impressie

tickets

regular ticket

 • Startnummer met naam
 • Prachtig parcours van 6,9 of 10km met 3 of 5 bruggen
 • Tijdregistratie
 • Kledinginname
 • Drank- en verzorgingspost
 • Sportmassage na afloop
 • Gratis trainingsschema
 • Deelname aan parcoursverkenning

13,50€

+1,50€ >31jul

UPGRADES

bronze ticket + 2€

 • Regular Ticket
 • Startpakket thuisgestuurd

silver ticket +5€

 • Regular Ticket
 • Startpakket thuisgestuurd
 • Medaille

gold ticket +25€

 • Regular Ticket
 • Startpakket thuisgestuurd
 • Medaille
 • T-shirt Bruggenloop Nijmegen

team ticket

 • Tickets naar keuze ('Regular', 'Bronze', 'Silver' of 'Gold')
 • Teams vanaf 5 personen
 • Teamnaam op startnummer
 • Teamklassement
 • Teamfoto
 • Teamkorting en extra consumptiemunten!

> 13,50€ P.P.

+1,50€ >31jul

024 season ticket

 • Deelname aan The Night Run Festival, Eiland Run, Bruggenloop en de City Trail Nijmegen
 • Tickets naar keuze ('Regular', 'Bronze', 'Silver' of 'Gold')
 • Pre-sale korting van minimaal 20 euro!

>56,84€

SAVE 28%

TICKETinfO

 • Hoe eerder je inschrijft, hoe lager de kosten zijn. Ook door deelname als team of aan meerdere runs zijn de kosten lager.
 • Tot en met dinsdag 31 juli 2018 profiteer je van de early-bird tarieven. Hierna zal het inschrijfgeld worden verhoogd met €1,50.
 • Upgrades zoals de 'Bronze', 'Silver', 'Gold' en 'Team Tickets' zijn beschikbaar tot uiterlijk woensdag 22 augustus 2018.

Faq

Afstand wijzigen

Wisselen van afstand is geen enkel probleem. Je komt automatisch in de juiste uitslag terecht zodra je start in de afstand van je voorkeur.

Doorgeven van wijziging afstand is niet nodig.

Algemene voorwaarden

Als Stichting 024 Sport hanteren wij een aantal richtlijnen en voorwaarden waarmee je akkoord gaat als je je inschrijft.
Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Annuleren

Jammer dat je niet kunt deelnemen! Helaas is restitutie van het inschrijfgeld of het verplaatsen van tickets naar een ander evenement niet mogelijk.

Indien er uiterlijk 4 weken voorafgaand van het evenement wordt geannuleerd geven wij 50% korting op een volgende inschrijving van een evenement naar keuze. Het geannuleerde ticket komt hierbij te vervallen. Deelnemers met een '024 Season Ticket' ontvangen bij annulering een extra ticket voor een evenement naar keuze (t.w.v. bedrag geannuleerde ticket).

Er is ook de mogelijkheid om het startpakket kosteloos over te dragen aan een andere loper.

Stuur een mail naar info@024sport.nl met uw voorkeur.

Bedrijvenloop

Voor bedrijven is er de mogelijkheid om als team mee te doen. Een team bestaat uit minimaal 5 tot maximaal 50 personen. Deelname met meerdere teams is ook mogelijk.

Er zijn speciale deelnamepakketten voor een geheel verzorgde deelname aan de Bruggenloop Nijmegen inclusief medaille, t-shirt, teamfoto, deelname teamklassement, consumpties, mogelijkheid voor massage, vermelding website/speaker en een gepersonaliseerd startnummer met bedrukking van de bedrijfsnaam.

Selecteer op de tickets-pagina 'Team Ticket' voor deze speciale deelnamepakketten. Vermelde prijzen inclusief 6% BTW. Een 'Team Ticket' kan tot uiterlijk 4 weken voorafgaand aan het evenement worden besteld.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
De Waalkade is op 20 minuten loopafstand verwijderd van Centraal Station Nijmegen. Stap hier dus uit als je met de trein of bus komt. Plan je looproute met Google Maps.

Fiets
Op de Waalkade zijn diverse fietsenstallingen. Ook bij de Lindenberghaven is er ruimte om je fiets te stallen. Maak hier gebruik van!

Auto
Rij richting Nijmegen centrum en houd Waalkade aan. Dichtstbijzijnde parkeergarages: Kelfkensbos, Eiermarkt en Mariënburg.
Bekijk hier voor meer informatie over de parkeergarages.

Catering

Cateringmogelijkheden worden op een later moment bekend gemaakt.

Chip

Op beide afstanden is tijdregistratie aanwezig met IPICO-chips. Je ontvangt de chip tegelijk met je het startpakket. Zorg dat je de chip op uw schoen bevestigd voor juiste uitslagverwerking en registratie van uw persoonlijke finishfoto en finishvideo. Na afloop lever je de chip weer in. Er staan vrijwilligers bij de finish om hierbij assistentie te verlenen.

Hoe bevestig ik de chip?
Bij het startpakket ontvang je de chip, welke je met de bijgeleverde tie-wrap gemakkelijk aan de schoen kan bevestigen. Aangezien de chips na afloop weer moeten worden ingeleverd heeft dit niet de voorkeur. Bekijk het instructiefilmpje hoe je de chips eenvoudig kan bevestigen aan de schoen.

Inleveren van de chip?
Direct na de finish worden de chips verzameld door vrijwilligers. Met een kniptang kunnen ze de tie-wrap doorknippen en je chip in ontvangst nemen.

Chip niet ingeleverd?
Stuur deze naar Run2Day Nijmegen, Van Schevichavenstraat 1a, 6511 LM te Nijmegen of lever deze persoonlijk in bij Run2Day Nijmegen.

Wij maken gebruik van herbruikbare tijdregistratiechips. Deze kunnen bij een ander evenement weer worden ingezet. Het niet inleveren van de chip brengt voor ons als organisatie onnodige kosten met zich mee. De kosten voor niet-retour genomen chips bedragen € 7,50.

Contact

Bekijk hier onze contactpagina.

EHBO

EHBO-post aanwezig op start/finish terrein en mobiele hulpverleners langs de route.

E-ticket

Na het afronden van je bestelling ontvang je per mail de door jouw bestelde e-ticket(s). Via 'Mijn Account' kan je de bestelde e-tickets ook altijd inzien.

Op vertoon van het e-ticket kunnen deelnemers met een 'Regular Ticket' het startpakket ophalen.

De e-tickets kunnen kosteloos worden overgedragen aan andere lopers.

Foto's & Video's

Tijdens de Bruggenloop zullen foto’s en video's gemaakt worden. In de dagen na het evenement tref je deze op onze Facebook.

Heb je een gave foto en/of video gemaakt, deel deze via social media met alle Bruggenloop via #Bruggenloop024

Kledinginname

Er is een kledinginname aanwezig in de tenten van Run2Day Nijmegen, waar je gratis en bewaakt je kleding of tassen kan achterlaten. 

Bij inname ontvang je een bagagelabel. Bevestig het label op het startnummer, zodat je na de finish je spullen weer kunt ophalen. We verzoeken iedereen zijn/haar spullen voor 21:00 uur op te halen. De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

Kosten

Hoe eerder je inschrijft, hoe lager de kosten zijn. Ook door deelname als team of aan meerdere runs zijn de kosten lager.
Bekijk de tickets-pagina voor de actuele tarieven.

Schrijf je in voor meerdere runs en profiteer van extra kortingen!
- Schrijf je in voor 2 runs - 5% korting
- Schrijf je in voor 3 runs- 10% korting
- Schrijf je in voor 4 runs- 15% korting

Met een '024 Season Ticket' in de pre-sale kan de totale korting oplopen tot maar liefst 28% in vergelijking met 'Regular Tickets' in de laatste fase.

De kortingen worden automatisch verrekend. Je komt alleen in aanmerking voor de kortingen als er in één keer voor meerdere runs tegelijkertijd wordt ingeschreven.

Locatie

Bekijk hier de locatie van de Bruggenloop Nijmegen.

Medaille


Wil jij ook deze gave medaille?
Kies voor een 'Silver' of 'Gold Ticket' op de tickets-pagina. Een 'Silver' of 'Gold Ticket' inclusief medaille kan tot uiterlijk 4 weken voorafgaand aan het evenement worden besteld.

Deelnemers met een 'Silver' of 'Gold Ticket' ontvangen de medaille na afloop bij de finish.

Deelnemers met een 'Regular' of 'Bronze Ticket' kunnen, indien nog voorradig, na afloop een medaille kopen á € 4,50.

Minimale leeftijd

De minimale leeftijd voor deelname aan de Bruggenloop Nijmegen is 12 jaar.

Munten

Tijdens het evenement kan er voor de consumpties worden betaald met onze eigen consumptiemunten. Via de tickets-pagina kan je bij de inschrijving munten bestellen tot uiterlijk 10 dagen voor het evenement.

Niet ingeleverde munten blijven geldig voor andere evenementen van Stichting 024 Sport.

Naam op startnummer

Voor alle deelnemers die zich uiterlijk 4 weken van te voren inschrijven is er een gepersonaliseerd startnummer met eigen naam.

Voor deelnemers met een 'Team Ticket' staat de bedrijfsnaam of teamnaam op het startnummer gedrukt.

Omkleedmogelijkheden

Er is geen gelegenheid om je om te kleden. Wij raden aan om van te voren al om te kleden en je tas en eventuele andere kleding achter te laten bij de kledinginname.

Organisatie

De organisatie van de Eiland Run is in handen van Stichting 024 Sport. Lees hier meer over Stichting 024 Sport.

Overdragen startpakket

Je kan het startpakket kosteloos overdragen aan een andere loper. Stuur hiervoor een mail naar info@024sport.nl.

Overnachting

Wil je voor of na de wedstrijd blijven overnachten? Boek dan een kamer in Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Wanneer je actiecode NMG024SPORT op valknijmegen.nl gebruikt, profiteer je van de korting die Stichting 024 Sport met het hotel heeft afgesproken. Ga naar de website, klik op “Boek kamer” en vervolgens op “gebruik actiecode”. Wanneer je de actiecode hebt ingevuld, zie je direct de beschikbaarheid en de daarbij behorende prijzen.

Parcoursverkenning

De laatste voorbereiding op de Bruggenloop Nijmegen! Loop op woensdagavond 12 september mee met de parcoursverkenning vanaf de Run2Day Nijmegen.

Het verzamelen is om 18:45 uur bij de Run2Day Nijmegen op de Van Schevichavenstraat 1a. Er wordt om 19:00 uur gestart in verschillende tempogroepen voor zowel de 6,9 als de 10 kilometer. Bij de Run2Day Nijmegen kun je warme kleding voor na afloop achterlaten.

Prijsuitreiking

Voor de eerste drie mannen en drie vrouwen worden er prijzen ter beschikking gesteld. De prijsuitreiking zal om 20:15 uur plaatsvinden bij de de start/finish. Prijzen kunnen alleen in ontvangst worden genomen tijdens de prijsuitreiking.

Startpakket thuisgestuurd / ophalen

Wil jij je startpakket thuisgestuurd?
Kies voor een 'Bronze', 'Silver' of 'Gold Ticket' op de tickets-pagina. Deze tickets kunnen tot uiterlijk 4 weken voorafgaand aan het evenement worden besteld.

Deelnemers met een 'Regular Ticket' kunnen, op vertoon van het e-ticket, het startpakket op de dag zelf ophalen bij de balie met uitgifte van startpakketten. 

Deelnemers met een 'Regular Ticket' uit de omgeving Nijmegen kunnen, op vertoon van het e-ticket, in de week voorafgaand aan het evenement het startpakket ophalen bij de Run2Day Nijmegen op de Van Schevichavenstraat 1a.

Startzone / startvak

Oranje. Groen. Blauw. Roze. Elke startzone een andere kleur beachflags.

Om zoveel mogelijk ruimte te creëren op het parcours, graag aansluiten bij de startzone van uw verwachtte snelheid:

ORANJE: 15 á 19 kilometer per uur
GROEN: 13 á 15 kilometer per uur
BLAUW: 11 á 13 kilometer per uur
ROZE: 9 á 11 kilometer per uur

Teamdeelname

Kom met je vriendengroep, vereniging, club of collega’s naar de Eiland Run en vorm samen één team!

Een team bestaat uit minimaal 5 tot maximaal 50 personen. Deelname met meerdere teams is ook mogelijk.

Er zijn speciale deelnamepakketten voor een geheel verzorgde deelname aan de City Trail Nijmegen inclusief medaille, teamfoto, consumpties en een gepersonaliseerd startnummer met bedrukking van de teamnaam.

Selecteer op de tickets-pagina 'Team Ticket' voor deze speciale deelnamepakketten. Vermelde prijzen inclusief 6% BTW. Een 'Team Ticket' kan tot uiterlijk 4 weken voorafgaand aan het evenement worden besteld.

Tijdsregistratie

Op beide afstanden geschiedt tijdsregistratie met IPICO-chips. Deze chip heb je ontvangen met je startpakket. Zorg dat je de chip niet vergeet!

Bevestig deze chip aan je schoen (dus niet aan je broek/shirt, dan wordt je tijd niet geregistreerd), zodat je na kunt genieten van jouw gelopen tijd en persoonlijke finishfoto en -video. Je treft je persoonlijke uitslagenpagina met foto, video en certificaat op hardloopuitslagen.nl.
De uitslag zal ook worden gepubliceerd op uitslagen.nl.

Opmerkingen ten aanzien van de uitslag kan je richten naar info@hardloopuitslagen.nl.

Toiletten

Er zijn toiletten aanwezig op het start/finish-terrein.

T-shirt


Wil jij ook een t-shirt van de Bruggenloop?
Kies voor een 'Gold Ticket' op de tickets-pagina. Een 'Gold Ticket' inclusief t-shirt kan tot uiterlijk 4 weken voorafgaand aan het evenement worden besteld.

Deelnemers met een 'Gold Ticket' kunnen het t-shirt op de dag zelf ophalen op vertoon van het e-ticket. T-shirts worden niet toe- of nagestuurd en kunnen alleen op de dag zelf worden afgehaald.

Deelnemers met een 'Regular', 'Bronze' of 'Silver Ticket' kunnen, indien nog voorradig, na afloop het t-shirt kopen á € 20,-.

Uitslagen

Bekijk de uitslagen op hardloopuitslagen.nl met uw persoonlijke finishfoto, finishvideo en certificaat.

Je ontbreekt in de uitslag?
Jammer! Wellicht was de chip niet juist bevestigd. De tijdregistratie chip behoor je te bevestigen op de schoen. Het wijzigen van de uitslag is geen probleem op basis van de gemaakte videoregistratie. Stuur even een mailtje naar info@hardloopuitslagen.nl met een indicatie van je finish-tijd en je kan worden opgenomen in de uitslag.

Je staat bij de verkeerde afstand?
Geef de juiste afstand door aan info@hardloopuitslagen.nl.

Uitslagen voorgaande edities 
2017 - 2016 – 2015 – 2014 – 2013 – 2012 – 2011 – 2010 – 2009 – 2008 – 2007 – 2006 

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dankzij de running experts van Run2Day en Ysveld Fysio sta jij goed voorbereid aan de start! Lees hieronder wat ze voor jou zouden kunnen betekenen.

Training Running Crew Nijmegen
Elke woensdagavond, 19:00 uur. Running Crew Nijmegen vanaf Run2Day Nijmegen. Gratis training voor alle enthousiaste hardlopers van Nijmegen. Een gevarieerde training om jezelf te verbeteren maar vooral ook om te socializen! Kom je ook een keer meetrainen?
Startlocatie: Run2Day Nijmegen op de Van Schevichavenstraat 1a.

Compleet trainingsschema 
Wil jij fit aan de start staan? Zonder problemen de finish bereiken? Om je optimaal te kunnen voorbereiden heeft Ysveld Fysio voor zowel recreatieve als prestatiegerichte sporters een compleet trainingsschema opgesteld. Gedurende zes weken werk je aan je fysieke belastbaarheid en conditie om jouw doel te behalen. Met de nieuwsbrieven van Stichting 024 Sport in aanloop naar het evenement ontvang je het trainingsschema.

Adviesgesprek bij Ysveld Fysio
Heb je tijdens of na het lopen last van een (dreigende) blessure? Gedurende de voorbereiding op de Bruggenloop is er de mogelijkheid om over specifieke blessures vragen te stellen aan een sportfysiotherapeut van Ysveld Fysio. Je kan kosteloos mondeling advies krijgen tijdens een adviesgesprek van 15 minuten. Een afspraak plan je makkelijk d.m.v. het invullen van het afspraakformulier. De adviesgesprekken zijn niet bedoeld voor patiënten die al in behandeling zijn of een second opinion willen.

Ysveld Fysio is gevestigd in Nijmegen Centrum, op het Radboud Sportcentrum Nijmegen, in de Grip Boulderhal Nijmegen en in Berg & Dal. Meer informatie via ysveldfysio.nl.

Hardloopclinics
De sportfysiotherapeuten van Ysveld Fysio verzorgen geregeld hardloopclinics met aandacht voor looptechniek en blessurepreventie. Er worden tips gegeven en oefeningen gedaan om kracht, stabiliteit en belastbaarheid te verbeteren. Op deze manier kun je blessures voorkomen en prestaties verbeteren. Volg de  Facebook-pagina van Ysveld Fysio voor de eerstvolgende hardloopclinic.

Gratis loopanalyse + € 15,- korting bij Run2Day
In het startpakket tref je een kortingsbon ter waarde van € 15,- en een gratis loopanalyse bij Run2Day NijmegenRun2Day Arnhem of Run2Day Apeldoorn. Verzilver deze bon en je kunt met goed aangemeten schoenen op pad! Ook voor de nieuwste hardloopkleding en accessoires ben je bij Run2Day op het juiste adres.

partners

024 Member

Mis niets en profiteer van onze speciale acties!